Isolatiewerken in Zulte?

Je woning isoleren? Vergelijk isolatiespecialisten & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Isolatie Zulte: huis isoleren, geld besparen

Heb jij hoge energiekosten? Kies dan voor isolatie in Zulte! Als jij je huis laat isoleren bespaar je namelijk tot wel honderden euro’s per jaar op de energierekening! Bovendien voelt je vloer direct warmer aan, waardoor je nooit meer koude voeten hebt! Hierdoor stijgt je wooncomfort enorm. Op zoek naar een isolatiefirma bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt gratis offertes: vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Dit is helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Op deze pagina lees je hoe jij je woning energiezuinig maakt. Je leest onder andere over spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Ook krijg je meer informatie over de voordelen van gevelisolatie in muurisolatie en lees je waarom het een goed idee is om je kruipkelder te isoleren!

Vind de beste isolatiespecialist!

Voor wie verzekerd wil zijn van een optimale isolatie, is het belangrijk om een ervaren vakman in te schakelen. Het aanbod aan specialisten is alleen enorm groot, dus hoe weet je nu welk isolatiebedrijf het beste bij je past? Maak gebruik van onze service en vind voor jou de beste isolatiespecialist! Vergelijk de offertes op basis van prijs en kwaliteit en kies zo de vakman die het beste bij je past.

Isolatiespecialist nodig?

Isolatie van je woning verbeteren? Vind snel een geschikte isolatiespecialist.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van bedrijven uit je eigen regio en bespaar!

Bespaar tot 40%

Kies voor de isolatiespecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


isolatie Zulte

Waarom isoleren?

Goede isolatie is een belangrijke investering in jouw woning. Waarom? Omdat je, door te isoleren, jaarlijks op de energiekosten bespaart! Door te isoleren houdt het huis de warmte beter vast, waardoor je ’s winters minder hoeft te stoken voor een warme woonkamer of keuken. Hierdoor zul je de isolatie na verloop van tijd terugverdienen! Dit is natuurlijk niet het enige voordeel van een goede isolatie. Andere voordelen zijn:

 • Een goede isolatie levert je een jaarlijkse besparing op jouw energiekosten op.
 • Isoleren voorkomt vochtproblemen in huis.
 • Met isoleren verbeter je ook de geluidsisolatie.
 • Minder stoken betekent een lagere CO² uitstoot.Isolatie prijzen

Wat je voor het isoleren gaat betalen, is volledig afhankelijk van je persoonlijke keuzes. Er zijn diverse manieren waarop je een huis van een betere isolatie voorziet, zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie of buitengevelisolatie. Spouwmuurisolatie is één van de voordeligste methodes, omdat de spouwmuur eenvoudig te isoleren is. Dit kost ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter en de terugverdientijd ligt ongeveer tussen de 2 tot 5 jaar.

Kies je liever voor de isolatiemethode met de hoogst haalbare energiebesparing? Dan is dakisolatie in Zulte de beste keuze. Dit kost ongeveer €13,- tot €70,- per vierkante meter, afhankelijk van het isolatiemateriaal en de techniek. In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kostprijs per isolatiemethode. Besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan gratis offertes van isolatiespecialisten.


Gemiddelde prijzen per isolatievorm

Vorm van isolatie Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie Snelste terugverdientijd €15,- tot €30,- 2 – 5 jaar
Vloerisolatie Verhoogd wooncomfort (warme voeten) €20,- tot €30,- 7 – 8 jaar
Kruipruimte isolatie Droger huis €20,- tot €25,- 7 – 10 jaar
Dakisolatie Grootste energiebesparing €20,- tot €70,- 2 – 7 jaar
Gevelisolatie Verbeter de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding €95,- tot €140,- 13 – 15 jaar
Geluidsisolatie Verminderen van lucht- en contactgeluid via de muur, plafond of vloer €25,- tot €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit jouw regio.

Wil je de isolatiewaarde van je huis verbeteren?

Vind de beste isolatiespecialist in Zulte, vergelijk offertes & bespaar!


Prijsopbouw van isoleren

De totaalprijs is onder te verdelen in drie categorieën. De arbeidskosten zijn de grootste categorie, dit is ongeveer 55% van het totaalbedrag. Met het vergelijken van offertes valt hier flink op te besparen! De volgende categorie is de materiaalkosten. Dit is ongeveer 35% van het totaalbedrag: hierop bespaar je door te kiezen voor goedkope materialen. De overige 10% van de kosten gaan naar machinekosten.

prijsopbouw van isoleren

Isolatiepremie 2024

Als jij je huis laat isoleren, kun je in 2024 verschillende isolatiepremies aanvragen. Wist je dat je via de netbeheerder ook een premie aanbiedt voor isolatie? Bijvoorbeeld voor zoldervloerisolatie of dakisolatie. In 2019 ontvang je een isolatiepremie van €4,- per geïsoleerde m². Daarnaast biedt de netbeheerder naast de isolatiepremie ook een totaalrenovatiebonus aan, voor iedereen die investeert in drie of meer energiebesparende maatregelen. Deze bonus loopt bij 4 energiebesparende maatregelen op tot wel €1.750,-.

Een landelijke premie voor isolatie, is de Mijn VerbouwPremie. Deze houdt in dat je een mooi bedrag van je investering weer terugkrijgt, als je bijvoorbeeld investeert isolatie. Daar komt nog bij dat je profiteert van een verlaagd btw-tarief op woningisolatie. Zowel op de materiaal- als de arbeidskosten betaal je slechts 6% btw!

Tot slot is het goed om te weten dat er ook lokale premies beschikbaar zijn. De voorwaarden en de hoogte van een lokale isolatie premie verschilt uiteraard per gemeente.

spouwmuurisolatie Zulte

Spouwmuurisolatie Zulte

Veel mensen die hun huis beter willen isoleren, kiezen voor spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is namelijk een relatief eenvoudige methode, dat het uiterlijk van de woning niet aantast. De prijzen zijn gunstig, vergeleken met andere vormen van isolatie, en je hebt geen vergunning nodig.

Spouwmuurisolatie werkt als volgt:

Door middel van kleine gaten in het voegwerk, vult de vakman de spouw met het gewenste isolatiemateriaal. Geschikte isolatiematerialen zijn PUR of PIR spouwmuurisolatie, EPS parels en glaswol of steenwol. Als de spouwmuur volledig gevuld is, zorgt het isolatiemateriaal ervoor dat de muur van binnen nooit meer koud of kil aanvoelt.

Direct gratis offertes ontvangen? Start nu je gratis offerteaanvraag.Waarom spouwisolatie?

 • Spouwmuurisolatie in Zulte is in één werkdag geplaatst.
 • Je verdient het isoleren van de spouwmuur binnen 5 jaar weer terug.
 • Met spouwmuurisolatie bespaar je tot wel €600,- per jaar!

Welke spouwmuren zijn geschikt voor na-isolatie?

Na-isolatie van de spouwmuur is een erg eenvoudige manier om je huis van een betere isolatiewaarde te voorzien. Maar helaas is niet elke spouwmuur geschikt voor spouwmuurisolatie. Allereerst zijn spouwmuren van na 1975 al voorzien van isolatie. Is de woning van voor 1920? Dan is er helemaal geen spouwmuur aanwezig, dus in dat geval is spouwmuurisolatie geen optie.

Daarnaast is het belangrijk dat de muur in goede staat verkeerd. Een vervuilde spouwmuur zorgt voor een onevenredige verdeling van het isolatiemateriaal, waardoor er koudebruggen ontstaan. Wanneer je gevel bovendien is afgewerkt met een dampdichte laag is er een grotere kans op problemen door vocht. In dat geval raden isolatiespecialisten de spouwmuurisolatie af.

Is jouw spouwisolatie over de afgelopen jaren verzakt? Dan isoleert je spouwmuur niet langer optimaal. Het is mogelijk de spouwisolatie bij te laten vullen.

Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Bekijk de werkwijze bij spouwmuurisolatie.


Spouwmuurisolatie prijs

Voor het na-isoleren van de spouwmuur worden verschillende kostprijzen gerekend. Wat je gaat betalen, is afhankelijk van het materiaal en het formaat van de spouwmuur. De gemiddelde spouwmuur van appartementen bedraagt ongeveer 25 vierkante meter.

Kies je voor spouwmuurisolatie met glaswol, dan bedragen de totaalkosten ongeveer €375,- tot €500,-. Als je kiest voor EPS parels of PUR of PIR schuim zal de kostprijs verder oplopen, maar dit zorgt wel voor een hogere besparing. Voor een spouwmuur van 25 vierkante meter, betaal je voor EPS parels ongeveer €500,- tot €625,- en voor PUR schuim gemiddeld €625,- tot €750,-. Offertes op maat ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan.


Prijzen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: type woning Glaswol incl. btw EPS Parels (HR++) incl. btw PUR schuim incl. btw
Appartement 25 m² €375,- tot €500,- €500,- tot €625,- €625,- tot €750,-
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m² €900,- tot €1.200,- €1.200,- tot €1.500,- €1.500,- tot €1.800,-
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m² €1.350 tot €1.800,- €1.800 tot €2.250,- €2.250,- tot €2.700,-
2-onder-1 kap woning 100 m² €1.500,- tot €2.000,- €2.000 tot €2.500,- €2.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.250,- tot €3.000,- €3.000 tot €3.750,- €3.750,- tot €4.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit jouw regio!

 

Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeswoning (tussenwoning)

€900,- tot €1.800,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: glaswol
Vanaf €900,-

Op basis van een rijtjeswoning (tussenwoning)
60 m² spouwmuur
Inspuiten van glaswolvlokken

Beste isolatiewaarde: PUR-schuim
Tot €1.800,-

Op basis van een rijtjeswoning (tussenwoning)
60 m² spouwmuur
Gebruik van PUR-schuim

Start nu je gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van spouwisolatie

De besparing van spouwmuurisolatie in Zulte loopt op tot ongeveer €600,- per jaar! Dat is het geval bij een vrijstaande woning. Woon jij in een appartement met een muuroppervlak van ongeveer 25 m², dan ligt de besparing iets lager: gemiddeld rond de €120,-. De terugverdientijd ligt ergens tussen de 2 tot 5 jaar!

Spouwmuurisolatie nadelen: welke aandachtspunten zijn er?

Het grootste (en enige) nadeel van het isoleren van de spouwmuur, is dat dit niet mogelijk is bij alle woningen. Veel mensen denken dat vochtproblemen een nadeel zijn van spouwisolatie, maar dit is niet het geval. Wel is het natuurlijk belangrijk dat jij je woning na de spouwisolatie goed blijft ventileren.

Zitten er nog meer nadelen aan spouwmuurisolatie?

Een ander veelgehoorde fabel is dat je een geïsoleerde spouwmuur niet verder kunt isoleren. Ook dit klopt niet. Je kunt er altijd voor kiezen je spouwmuurisolatie aan te vullen (als dit na verloop van tijd verzakt is). Andere mogelijkheden om de spouwmuur verder te isoleren, zijn het isoleren van de buitenmuur of binnenmuur.

Welk isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie?

Je kunt een spouwmuur isoleren met verschillende materialen. Weet je niet zeker welk materiaal de beste keuze is? Spouwmuurisolatie aannemers geven je in dat geval een persoonlijk en professioneel advies.

Je hebt bij spouwmuurisolatie in Zulte de keuze uit deze materialen:

 • Glaswol/Knauf Supafil: glaswolvlokken, geproduceerd van gerecycled glas. Is de meest goedkope keuze: dit kost ongeveer €7,50 per m².
 • PUR-isolatieschuim: wordt als vloeistof ingespoten. Dit zet en hardt uit. PUR heeft de hoogste isolatiewaarde en zorgt voor de grootste besparing. De kosten liggen rond de €20,- tot €25,- per m².
 • Steenwol: vergelijkbaar met glaswol. Iets duurder maar zorgt voor een betere geluidsisolatie in Zulte. Dit kost gemiddeld €8,- per m².

Spouwmuurisolatie in Zulte? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk isolatiespecialisten bij jou in de buurt en kies de vakman met het beste aanbod.


vloerisolatie Zulte

Vloerisolatie Zulte

Heb jij altijd koude voeten? Grote kans dat je vloer de kou vanuit de kruipkelder uitstraalt. Met de juiste vloerisolatie hoef jij nooit meer last te hebben van een koude vloer! Heb je op dit moment vloerverwarming in je woning? Met een goede vloerisolatie verhoog je het rendement van je vloerverwarming.

Let op: je kunt niet zomaar vloerisolatie rechtstreeks op de vloerverwarming plaatsen. Wat wel kan, is vloerisolatie langs onder. Zo verlies je geen warmte aan de kruipruimte. Wil jij ook je vloeren isoleren? Schakel dan een isolatiefirma bij jou in de buurt in. Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de isolatiekosten.Waarom vloerisolatie?

 • Met vloerisolatie heb je nooit meer last van koude voeten.
 • Met het isoleren van de vloer verbeter je de luchtvochtigheid in huis.
 • Vloerisolatie in Zulte zorgt voor een besparing tot wel €380,- per jaar op de stookkosten!
 • Met het isoleren van de vloer verhoog jij de woningwaarde.

Vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie is afhankelijk van het gekozen materiaal. Leg je isolatieplaten op de vloer? In een appartement met een vloeroppervlak van 45 m² liggen de kosten dan rond de €900,-. Bij een 2-onder-1-kap woning met een vloeroppervlak van 55 m² betaal je voor vloerisolatie in Zulte ongeveer €1.100,-.

Kies je juist voor PUR-vloerisolatie, dan liggen de kosten iets hoger. In het appartement betaal je dan €1.350,- en bij een vrijstaande woning lopen de kosten op tot ongeveer €1.650,-. Overweeg jij het isoleren van de vloer? Goed nieuws: er zijn verschillende isolatiepremies die je hiervoor kunt aanvragen. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk!

Wat kost vloerisolatie?

Type woning Oppervlakte van de vloer Vloerisolatie met isolatieplaten* Vloerisolatie met gespoten PUR* Vloerisolatie met isolatiechape*
Appartement 45 m² €900,- €1.350,- €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.000,- €1.500,- €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- €1.650,- €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- €2.100,- €2.100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

 

Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een tussenwoning

€1.000,- tot €1.500,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: vloerisolatieplaten
Vanaf €1.000,-

Op basis van een tussenwoning
50 m² vloeroppervlakte
Isoleren van de vloer met isolatieplaten

Populaire optie: gespoten PUR
Tot €1.500,-

Op basis van een tussenwoning
50 m² vloeroppervlakte
Isoleren van de vloer met gespoten PUR

Start nu je gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

Het vloerisolatie in Zulte bespaar je jaarlijks €190,- tot €380,- per jaar. Hiermee verdien je de investering weer terug in gemiddeld 7 tot 8 jaar. De terugverdientijd kan verschillen: externe factoren zoals de gasprijs en de buitentemperatuur hebben hier namelijk ook een grote invloed op. Met een isolatiepremie maak je de terugverdientijd korter, doordat de investering een stuk lager is!

Houten vloer isoleren

Wie een houten vloer wil isoleren, doet dit best langs de onderkant. De isolatie in Zulte is namelijk gemakkelijk aan te brengen tussen de draagbalken van de vloer. Bovendien is dit uiteindelijk vaak voordeliger, omdat je het vloeroppervlak niet opnieuw hoeft af te werken. Deze methode is alleen mogelijk als je een kruipruimte hebt.

Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor vloerisolatie in Zulte. Veel mensen kiezen voor glaswol: dit is gemakkelijk aan te brengen en relatief goedkoop. Voor een dikte van 11 centimeter betaal je ongeveer €7,50 per m².

Betonvloer isoleren

Heb jij een betonvloer in huis? Dan is het aan te raden om de vloer langs boven te isoleren. Beton voelt van nature namelijk koud en kil aan. Zonde als je investeert in vloerisolatie in Zulte en dat je vloeroppervlak dan nog steeds koud aanvoelt!

Het is belangrijk om te onthouden dat je met het isoleren van de vloer ook het vloeroppervlak iets verhoogt. Dit heeft invloed op je drempels en op de werkhoogte in de keuken. De meeste mensen kiezen daarom voor PUR-spuitisolatie. Bij deze vloerisolatie is een dikte van 9 centimeter voldoende voor een goede isolatiewaarde.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipkelder isoleren?

Vloerisolatie en kruipkelder isolatie in Zulte worden vaak door elkaar gehaald. Wat is het verschil? Wanneer we doelen op vloerisolatie, dan gaat het om het aanbrengen van isolatie tegen de bovenkant of onderkant van de vloer. Kies je voor isoleren langs onder, dan wordt dit via de kruipkelder aangebracht.

Met een kruipkelder isoleren doelen we op het isoleren van de bodem of het plafond van de kruipkelder. In de praktijk zijn vloerisolatie langs onder en kruipkelder isoleren nagenoeg hetzelfde.


Vloerisolatie in Zulte? Bespaar tot 40%!

Vergelijk gratis offertes en vind isolatie experts bij jou in de regio!

Gratis offertes vergelijken


kruipkelder isoleren Zulte

Kruipkelder isoleren Zulte

Een kruipruimte isoleren is een goed alternatief voor vloerisolatie. Het is in de praktijk vaak iets voordeliger aan te brengen. Er zijn twee mogelijkheden: je laat het plafond of de bodem isoleren. Bodemisolatie is de meest voordelige optie, maar door het plafond van de kruipruimte te isoleren behaal je de grootste besparing.

Een bijkomend voordeel van de kruipruimte isoleren, is dat het zorgt voor minder vocht in huis. De isolatie houdt vocht tegen, waardoor de vochtigheidsgraad in huis verbetert. Dat wil jij toch ook? Vergelijk gratis de prijzen van meerdere isolatiespecialisten en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.Waarom kruipkelder isoleren?

 • Kruipkelder isoleren in Zulte verhoogt het wooncomfort enorm.
 • Een kruipkelder isoleren verbetert de luchtvochtigheid in huis.
 • Met kruipruimte isolatie bespaar je tot wel €190,- per jaar op de energiekosten.

Kruipkelder isoleren prijs

Kies jij ervoor om je kruipkelder in Zulte te isoleren, dan liggen de kosten rond de €20,- tot €30,- per m². Kies je voor een natuurlijk materiaal, zoals schelpen, dan loopt de prijs verder op. Ook de dikte van het materiaal heeft een invloed op de keuze. Gemiddeld heb je bij bodemisolatie een dikte van ongeveer 20 tot 30 centimeter nodig.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bespaar je met kruipruimte isolatie ook op de energiekosten! De besparing loopt op tot ongeveer €190,- per jaar, waarmee je de investering in 7 tot 10 jaar weer terugverdient.

Geschikte isolatie voor kruipkelders

Voor het isoleren van de kruipkelder heb je de keuze uit verschillende materialen. Laat je het plafond in de kruipkelder isoleren? In dat geval is PUR-spuitisolatie een populaire optie. Dit is namelijk relatief eenvoudig en snel te plaatsen. Wel moet je hiervoor de hulp van een isolatie expert inschakelen. Met PUR heb je aan een dikte van slechts 9 centimeter voldoende. Dit kost gemiddeld €30,- per m².

Laat je de bodem isoleren? In dat geval zijn materialen zoals isolatiechips of -parels een geschikte keuze. Hiervan heb je een dikte van ongeveer 20 tot 30 centimeter nodig. De kosten liggen tussen de €20,- tot €35,- per m².


Bespaar tot 40%, in slechts 2 minuten

dakisolatie Zulte

Dakisolatie Zulte

Warmte stijgt naar boven. Als je dak niet geïsoleerd is, dan verlies je enorm veel warmte. Niet gek ook, dat het dak één van de grootste warmtelekken is! Dakisolatie in Zulte is mogelijk bij platte én hellende daken en verhoogt jouw wooncomfort enorm. Bovendien bespaar je met dakisolatie in Zulte tot wel €600,- per jaar op je energiekosten!

Let op: vanaf 2020 moeten alle woningen in Vlaanderen voldoen aan de dakisolatienorm van 0,75m²K/W. Voldoet jouw dak hier niet aan, dan loop je het risico op zekere strafpunten. Bij teveel strafpunten kan het huis onbewoonbaar verklaard worden.

Zorg ervoor dat je de isolatie van je dak voldoet aan de dakisolatienorm en schakel een ervaren isolatiefirma in! Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag.Waarom dakisolatie?

 • Dakisolatie in Zulte bespaart tot wel €600,- op jouw energierekening.
 • Isolatie op het dak verhoogt de woningwaarde.
 • Je verliest veel minder warmte en verhoogt zo je wooncomfort.

Dakisolatie prijzen

Benieuwd naar de prijzen van dakisolatie? Als je een hellend dak van 76m² laat isoleren dan liggen de kosten tussen de €1.500,- tot €3.800,- als je langs binnen isoleert. Isoleer je langs buiten, houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €3.000,- tot €4.500,-.

Wil je een plat dak isoleren?

Voor het isoleren van een plat dak van 50 m² liggen de kosten rond de €1.500,- tot €2.000,- (lang binnen) of rond €3.500,- tot €5.800,- (langs buiten). Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het soort dakisolatie dat je kiest.


Dakisolatie prijs

Soort dak Plaatsing van de isolatie Prijs per m² (inclusief plaatsing en btw) Gemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (76 m²) Binnen €20,- tot €50,- (excl. afwerking) €1.500,- tot €3.800,-
Hellend dak (76 m²) Buiten €40,- tot €60,- (excl. afwerking) €3.000,- tot €4.500,-
Plat dak (50 m²) Binnen €30,- tot €40,- (excl. afwerking) €1.500,- tot €2.000,-
Plat dak (50 m²) Buiten €70,- tot €115,- (incl. afwerking) €3.500,- tot €5.800,-
Zoldervloer (52 m²) PUR op massieve zoldervloer €20,- tot €35,- €1.000,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!Bespaar tot €600,- per jaar met dakisolatie in Zulte!

Vraag snel gratis offertes aan en kies de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen


Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Met dakisolatie valt de hoogste besparing te behalen. Je besparing loopt namelijk op tot wel €600,- per jaar! Hierbij gaan we ervan uit dat je een hellend dak langs buiten laat isoleren. De terugverdientijd ligt dan rond de 2 tot 7 jaar. Laat je een plat dak isoleren, dan ligt de besparing vaak iets lager.

Plat dak isoleren

Heb je een plat dak en wil je deze voorzien van isolatie? Er zijn verschillende dakisolatietechnieken mogelijk:

 • Het koud plat dak: de specialist plaatst het materiaal aan de binnenzijde.
 • Het warm plat dak: de specialist plaatst het materiaal aan de buitenzijde.
 • Het omgekeerd plat dak: de specialist plaatst de isolatie op een waterkerende laag.

Isolatiespecialisten raden de eerste optie vaak af. Dit komt omdat dit een grotere kans heeft op vochtproblemen. Door te kiezen voor een warm plat dakconstructie, is het dakbeschot ook beschermd tegen kou en neerslag. Dit zorgt voor minder vochtproblemen en een kleinere kans op scheuren of barsten.

Hellend dak isoleren

Een hellend dak isoleren kan ook op twee manieren: langs binnen of langs buiten. Langs buiten levert de grootste besparing op. De dakisolatie in Zulte wordt als volgt aangebracht:

 • Stap 1: eerst verwijdert de vakman alle bestaande dakbedekking.
 • Stap 2: daarna volgt het plaatsen van de dakisolatie. Dit doet hij rechtstreeks op het onderdak.
 • Stap 3: bovenop de dakisolatie plaatst hij een nieuw onderdak, dit maakt het geheel tocht- en waterdicht.
 • Stap 4: tot slot plaatst hij de dakbedekking terug.

Kies je voor dakisolatie langs binnen? In dat geval plaatsen de vakmannen de isolatie tegen de onderzijde van het dak. Vaak is dit gemakkelijk te bereiken via de zolder. Jij kiest zelf hoe je de binnenzijde van het dak wilt afwerken.

Zolder isoleren

Een zolder isoleren is noodzakelijk als je de zolder wilt gebruiken als verblijfsruimte. Zonder zolderisolatie is de zolder ’s winters veel te koud en in de zomer juist veel te warm. Er zijn verschillende manieren om de zolder te isoleren. Je kunt de isolatiematerialen rechtstreeks tegen het plafond aanbrengen. Je kunt er zelf voor kiezen om het materiaal af te werken met bijvoorbeeld plafondplaten.

Gebruik je de zolder juist niet als verblijfsruimte, dan is het isoleren van de zoldervloer een beter alternatief. Door de zoldervloer te isoleren voorkom je namelijk dat warmte verloren gaat aan de zolderruimte.

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Voor dakisolatie heb je de keuze uit verschillende materialen. Spuitisolatie is heel populair: dit is snel aangebracht en is dus relatief goedkoop in arbeidskosten. Bovendien isoleert het uitstekend en is een dikte van 9 centimeter voldoende.

Heb je een beperkt budget? Dan zijn er nog voldoende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan glaswol of isolatieplaten. Voor glaswol is een dikte van 11 centimeter nodig en met EPS-platen is een dikte van 13 centimeter nodig.

gevelisolatie Zulte

Gevelisolatie Zulte

Een effectieve manier om de isolatiewaarde van je woning te verbeteren, is door middel van gevel- of muurisolatie. Hierbij heb je de keuze uit verschillende opties:

 • Buitengevelisolatie: de specialisten plaatsen isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de gevel.
 • Muurisolatie: de specialisten plaatsen het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de muur.
Het plaatsen van buitengevelisolatie of muurisolatie is een flinke investering, en deze heeft dan ook een langere terugverdientijd dan andere isolatiemethodes. Toch is buitengevelisolatie een goede manier om de gevel te beschermen tegen neerslag én om de warmte ’s winters beter binnen te houden. Bijkomend voordeel is dat je gevel er qua uiterlijk flink van opknapt! Meer weten over de prijzen? Vergelijk gratis offertes.Waarom gevelisolatie?

 • Gevelisolatie bespaar tot wel €850,- per jaar op de energiekosten!
 • Het isoleren van de gevel verhoogt de woningwaarde.
 • Door minder warmteverlies zorgt gevelisolatie in Zulte voor een hoger wooncomfort.

Gevelisolatie prijs

De kosten voor gevelisolatie zijn grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke keuzes. Ga je voor buitengevelisolatie? Dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €110,- en €140,- per vierkante meter. Bij een gemiddelde woning heeft de gevel een oppervlakte van ongeveer 105 vierkante meter, hierdoor ligt de totaalprijs rond de €13.650,-.

Kies je juist voor muurisolatie van binnenuit? Dan ben je een stuk voordeliger uit. De kosten per vierkante meter liggen rond de €95,-. Bij een oppervlakte van 105 vierkante meter ligt de totaalprijs in dat geval rond de €10.000,-.


Prijzen gevelisolatie

Vorm van gevelisolatie Gemiddelde muurisolatie prijs per m² (incl. btw*) Prijsvoorbeeld: muurisolatie prijs voor gemiddeld huis (105 m²)
Binnengevelisolatie €95,- €10.000,-
Buitengevelisolatie €110,- tot €140,- €13.650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het is dus verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!


Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Gevelisolatie in Zulte bespaart jaarlijks tot ongeveer €850,- op de energiekosten! Toch is de terugverdientijd relatief hoog, namelijk tussen de 13 en 15 jaar. Dat komt vooral omdat de investering van gevel isoleren zo hoog is: je betaalt natuurlijk om de gevel te isoleren én bekleden. Met behulp van een isolatiepremie verlaag je de investering, waardoor de terugverdientijd ook een stuk korter is!

Buitenmuur isolatie

Wanneer je kiest voor buitenmuur isolatie, dan kies je voor een methode die het uiterlijk van jouw huis compleet kan veranderen. Voor de meeste klanten uit Zulte is dit een groot voordeel van buitengevelisolatie.

Buitenmuur isolatie werkt als volgt: eerst plaatsen de specialisten het materiaal tegen de gevel aan. Dit zijn in de meeste gevallen isolatieplaten van XPS. Met een dikte van 12 centimeter bereik je de rd-waarde van 3,15 m²K/W. De isolatie werken zij vervolgens af met verschillende soorten gevelbekleding.

Gevelisolatie gaat goed samen met crepi: dit is een soort pleisterwerk dat de woning een egaal uiterlijk geeft. Heb je een gevel van steen en wil je niets aan het uiterlijk veranderen? Combineer de gevelisolatie dan met steenstrips! Steenstrips worden gemaakt van gezaagde bakstenen, waardoor het geheel een gemetselde gevel nabootst.

Binnenmuur isoleren

Soms is buitenmuur isolatie geen optie, maar willen klanten wel graag de muur isoleren. In dat geval kiezen zij voor muurisolatie. Bij muurisolatie laat je de muur aan de binnenzijde isoleren. De vakman plaatst het materiaal tegen de muur en werkt dit daarna af met een voorzetwand. Zoals je misschien verwacht zit er één belangrijk nadeel aan muurisolatie: je levert een klein beetje in op jouw woonruimte. In grotere woningen is dit geen probleem, maar als je klein woont wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte besparen.

Bij muurisolatie in Zulte heb je de keuze uit verschillende materialen. Kies je voor glaswol, dan heb je een dikte van ongeveer 16 centimeter nodig. Isolatieplaten van polyurethaan zijn een betere optie: hiervan is een dikte van 7 tot 8 centimeter al voldoende!


Besparen op gevelisolatie in Zulte?

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere specialisten en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


geluidsisolatie inf Zulte

Geluidsisolatie Zulte

Geluidsisolatie in Zulte houdt in dat jij je huis isoleert tegen geluiden van buitenaf. Misschien heb je last van een treinwegovergang bij jou in de buurt, of woon je langs een drukke winkelstraat. Het kan ook zomaar zijn dat je buren luidruchtige tapdansers zijn, en deze sport net beoefenen als jij rustig je boek wilt lezen.

Geluidsisolatie is de oplossing!

Een groot voordeel is dat je met geluidsisolatie in Zulte ook de akoestische isolatie verbetert. Dit houdt in dat het in huis minder galmt: een gesprek is dan beter te verstaan! Wil jij geluidsoverlast elimineren? Vraag dan snel gratis offertes aan en vind een isolatiefirma bij jou in de buurt.Waarom geluidsisolatie?

 • Een goede geluidsisolatie verbetert ook de akoestische isolatie.
 • Met geluidsisolatie tegen de vloer of het plafond verhoog jij je wooncomfort en -genot.
 • Het verhoogt de waarde van je woning.

Geluidsisolatie muur

Geluidsisolatie tegen de muur vermindert geluiden van buitenaf. Je kunt ook kiezen voor geluidsisolatie tegen de muur als je juist last hebt van luidruchtige buren. De vakman plaatst in dit geval een geluidsisolerende voorzetwand. Hij zorgt ervoor dat het frame van de voorzetwand de muur niet raakt: zo voorkom je dat geluidstrillingen door de voorzetwand heen komen.

De prijs voor geluidsisolatie tegen de muur ligt rond de €50,- tot €100,-, afhankelijk van het gekozen materiaal.

Geluidsisolatie van het plafond

Hoe je geluidsisolatie tegen het plafond plaatst, is afhankelijk van de oorzaak van de geluidsoverlast. Heb je last van contactgeluid, dan is een verlaagd plafond met dempers de beste keuze. De dempers ontkoppelen het verlaagde plafond van het originele plafond, wat contactgeluid vermindert.

Heb je juist last van luchtgeluid? In dat geval vult de vakman de ruimte tussen het verlaagde- en het originele plafond op met bijvoorbeeld cellulose vlokken. Geluidsisolatie op het plafond kost gemiddeld €30,- tot €50,- per m².

Geluidsisolatie van de vloer

Geluidsisolatie op de vloer helpt voornamelijk om contactgeluid te voorkomen. Hoor jij je kinderen boven spelen terwijl jij beneden aan het werk bent? Dan is geluidsisolatie op de vloer een hele goede keuze.

De vloer wordt af en toe zwaar belast, des te belangrijker dus om na te denken over het materiaal: het mag niet samengedrukt worden en moet ook niet gaan vervormen. Bij een betonvloer is polyethyleenschuim erg geschikt en bij een houten vloer is knaup supafil juist een goede optie. De kosten liggen rond de €25,- tot €40,- per m².

Geluidsoverlast? Geluidsisolatie in Zulte!

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten en bespaar op de totaalprijs!Meer weten over de verschillende isolatiemethodes?


Zoldervloer isoleren

isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie

isolatie dak

Dakisolatie


Voordelen inschakelen isolatiespecialist Zulte

 • De isolatiewerken zijn in korte tijd volledig afgerond.
 • Je bespaart jezelf een hoop kostbare tijd en energie.
 • Je bent verzekerd van een optimale isolatie.
 • Je hebt garantie op het geleverde werk.

huis isoleren Zulte


Recent aangevraagde offertes voor isolatiewerken:


Spouwmuur isoleren in - Sint-Niklaas
Kruipkelder isoleren (isolatieplaten) in - Aalst
Houten vloer isoleren in - Beveren
Plat dak isoleren in - Dendermonde
Gevel isoleren (buitenzijde) - Lokeren
Binnenmuurisolatie (voorzetwand) - Ninove
Betonvloer isoleren in Evergem
Geluidsisolatie in muur - Geraardsbergen
Zolder isoleren - Oudenaarde
Dak isoleren in - Deinze

Besparen op isolatie in Zulte? Gratis offertes vergelijken!

Overweeg je het na-isoleren van je spouwmuur? Of ben je juist geïnteresseerd in buitengevelisolatie of muurisolatie in ? Meer weten over natuurlijke isolatiematerialen? Ook al is het verhogen van de isolatiewaarde een goede investering: niemand wil te veel betalen.

Wist je dat je eenvoudig tot wel 40% op de kosten bespaart? Maak gebruik van onze service en vergelijk zo de kosten van verschillende isolatiespecialisten. Zo ben je verzekerd van het beste aanbod voor de scherpste prijs! Deze service is vrijblijvend en kost je niets, je zit dus nergens aan vast!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!