Zoldervloer laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Zoldervloer isoleren

Minder energiekosten en een hoger wooncomfort? Dat kan door de zoldervloer te isoleren! Een vakman plaatst bijvoorbeeld isolatieplaten van glaswol of spuit PUR-schuim tussen de draagbalken van een houten vloer op de zolder. Door het warmteverlies te beperken verwarm je je woning beter en voorkom je warmteverlies.

Start gratis offerteaanvraag!!

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden voor de zolder, de verschillende isolatiematerialen voor zoldervloerisolatie en de gemiddelde kosten. Daarnaast vertellen we je nog meer hoe je bespaart op de kosten door offertes te vergelijken en premies aan te vragen. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. Vergelijk en bespaar!
zoldervloer isoleren

Wat zijn de voordelen van het isoleren van de zoldervloer?

Wist je dat je veel warmte verliest wanneer de vloer op de zolder niet goed geïsoleerd is? Warmte stijgt op naar boven en blijft niet hangen in de ruimte als de vloer niet geïsoleerd is. Door isolerende materialen te plaatsen voorkom je warmteverlies. Hierdoor is het mogelijk om je woning en efficiënt te verwarmen. Dit merk je niet alleen op je lagere energierekening, maar ook in het wooncomfort. Bovendien verhoog je de waarde van je woning aanzienlijk. De belangrijkste voordelen van zoldervloerisolatie:

  • Lagere energiekosten door verbeterde isolatie.
  • Je verwarmt je woning efficiënter en verhoogt het wooncomfort.
  • Geluidsoverlast wordt verminderd door akoestische isolatie.
  • Je verhoogt de waarde van je woning.

Benieuwd naar de kosten van zoldervloer isolatie? Vergelijk gratis offertes!

Zoldervloer laten isoleren?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat kost zoldervloer isoleren?

Voor het isoleren van een vloer op de zolder moet je rekening houden met een gemiddelde prijs per m2 van €20,-. Voor het isoleren van een tussenwoning met een zolder van 50 vierkante meter wordt dat ongeveer €1.000,-. Heb je een hoekwoning? Denk dan aan een gemiddelde prijs van €1.100,- voor het isoleren van 55 vierkante meter zoldervloer. De prijs per m² worden niet alleen beïnvloedt door de grootte van de vloer, maar ook door de techniek die de vakman gebruikt en de materiaalkosten. Daarnaast worden er meestal voorrijkosten gerekend door het isolatiebedrijf. Vraag gratis offertes aan voor inzicht in de exacte kosten.

Zoldervloer isolatie kosten 2024

  Appartement Tussenwoning Hoek/2-onder-1-kap woning Vrijstaande woning
Zoldervloeroppervlak 45 m2 50m2 55m2 70m2
Prijs €900 €1.000 €1.100 €1.400

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeid en btw. Voor exacte prijzen vraag je vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Recht op premie?

Voor het isoleren van de zolder heb je in een aantal gevallen recht op een premie. Er gelden echter wel een aantal voorwaarden. Zo moet de isolatie aangebracht worden door een aannemer en geldt het alleen voor woningen in het Vlaamse gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Lees alles over de voorwaarden op de website van de Vlaamse overheid.

Soorten zoldervloerisolatie

Je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen voor de zoldervloerisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is zeer populair, deze isolatieplaten worden onder andere gemaakt van glaswol, PUR, PIR of rotswol. PUR-schuim is ook een mogelijkheid. Dit wordt op de vloer gespoten. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Overleg met de vakman welk materiaal het meest geschikt is voor jouw situatie. Houd hierbij rekening met de dikte van het isolatiemateriaal. Meestal wordt er gekozen voor een dikte tussen de 15 tot 23 centimeter voor het beste resultaat. Daarnaast wordt er ook nog een dampscherm geplaatst om te zorgen dat het materiaal niet aangetast wordt door vocht.

Video: zoldervloer isoleren met isolatieplaten

Betonnen zoldervloer isoleren

Een betonnen zoldervloer wordt ook wel eens een massieve vloer genoemd. Voor het plaatsen van isolatie op een betonnen zoldervloer heb je de keuze uit het plaatsen van isolatie langs onder of langs boven. Meestal wordt er gekozen voor langs boven en wordt er isolatiemateriaal op de vloer geplaatst. De vakman brengt eerst een dampscherm aan op de zoldervloer en daarop wordt de isolatie aangebracht.

Wil je kunnen lopen op de zoldervloer? Dan is het verstandig om drukvaste isolatieplaten te plaatsen om de vloer beloopbaar te maken. Is dit niet nodig? Dan is minerale wol, zoals glaswol, in een houten raamwerk ook een optie.

Houten zoldervloer isoleren

Een houten zoldervloer bestaat uit houten draagbalken waarop de vloer geplaatst wordt. Door isolatie te plaatsen tussen balken voorkom je warmteverlies. De vakman plaatst bijvoorbeeld isolatiemateriaal zoals glaswol tussen balken of spuit er PUR-schuim in. Isolatieplaten van glaswol zijn ook een optie, ook deze isolatieplaten worden tussen de balken geplaatst. Het isoleren door materiaal tussen balken te plaatsen is vaak niet nodig, omdat hout zelf een goede isolatiewaarde heeft. Ook hier is het verstandig om dampfolie te plaatsen. Een houten zoldervloer zorgt vaak ook voor geluidsoverlast. Voetstappen zijn bijvoorbeeld duidelijk hoorbaar. Het materiaal zorgt ook meteen voor een goede geluidsisolatie.

Belang van een dampscherm

Het plaatsen van een dampscherm is erg belangrijk. De dampremmende folie wordt naar de warme zijde geplaatst aan de onderzijde van de isolatie en voorkomt dat er vocht bij het isolatiemateriaal kan. Vocht veroorzaakt rot, vochtplekken en schimmel. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast is een dampscherm in een aantal gevallen verplicht om premie te kunnen ontvangen van de netbeheerder. Lees hiervoor de voorwaarden bij het aanvragen van premies.

Zelf doen of uitbesteden?

Het isoleren van de zoldervloer is niet in alle gevallen eenvoudig. Bevestig je bijvoorbeeld het dampscherm verkeerd? Dan kan er vocht bij de isolatie komen. Dit veroorzaakt niet alleen rot in het materiaal, maar ook een schadelijke schimmel en vochtplekken. Hierdoor heb je hoge kosten om alles te herstellen en bovendien moet het isoleren opnieuw gebeuren. Daarnaast is het belangrijk om de juiste isolerende materialen te gebruiken. Met de juiste isolatie profiteert u van het beste rendement. De vakman heeft veel ervaring en kennis, hierdoor verloopt het isoleren een stuk sneller dan wanneer je het zelf oppakt.

Meer informatie over:

zoldervloerisolatie

Besparen? Offertes vergelijken!

Breng ook isolatie zoals glaswol aan op je zoldervloer om je wooncomfort te verhogen en je woning energiezuiniger te maken. Schakel een vakman in voor hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies. Besparen op de kosten van het isoleren. Dat kan!

Start nu je gratis offerteaanvraag!!

Vergelijk en kies de beste isolatiespecialist!

Gratis offertes vergelijken