Gevel laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Gevelisolatie

Met gevelisolatie voorkom je dat je warmte verliest uit je woning. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je dus ook op de energiekosten. Er zijn verschillende soorten methodes voor het aanbrengen van isolatie op de gevel. Bijvoorbeeld buitengevelisolatie of isolatie aan de binnenzijde van de binnenmuur.

Start gratis offerteaanvraag!!

Op deze pagina lees je meer over een premie voor het aanbrengen van isolatie op de gevel. Ook lees je over de isolatiematerialen, zoals gevelisolatieplaten, die de gevelspecialist gebruikt en de methodes voor het aanbrengen van gevelisolatie. Lees daarom snel verder om inzicht te krijgen in de kosten per m². Bespaar ook tot 40% op de kosten door offertes te vergelijken. Vul daarom het offerteformulier in!
gevelisolatie

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie?

Met gevelisolatie verlies je veel minder warmte uit je woning. Hierdoor verwarm je je woning efficiënter en bespaar je dus op de energiekosten. De besparing op de kosten loopt zo op tot enkele honderden euro’s per jaar. Met gevelisolatie aan de buitenzijde ziet de gevel er bovendien als nieuw uit en verhoogt het daarmee je woningwaarde. Wanneer je een spouwmuur hebt is het tevens mogelijk om spouwmuurisolatie aan te brengen.

De belangrijkste voordelen van gevelisolatie:

  • Met buitengevelisolatie verbeter je de uitstraling van je gevel.
  • Je bespaart aanzienlijk op de energiekosten en verbetert de geluidsisolatie.
  • Gevelisolatie verhoogt je wooncomfort en de woningwaarde.
  • Beschermt je woning tegen vochtproblemen.

Benieuwd hoeveel het kost om de gevel te isoleren? Vergelijk gratis offertes!

Wat kost het plaatsen van gevelisolatie?

Het isoleren van de buitengevel is één van de duurste methodes. De prijzen voor het isoleren van de buitenmuur liggen tussen de €110,- tot €140,- per vierkante meter. Het plaatsen van buitengevelisolatie is echter wel de beste methode, want het isoleert zeer goed. De prijzen voor het plaatsen van de isolatie aan de buitenzijde zijn hoger omdat je ook nieuwe gevelbekleding zoals crepi of steenstrips nodig hebt. Binnengevelisolatie is iets goedkoper met een gemiddelde prijs van €95,- per m². Deze methode van isoleren is goedkoper omdat de isolatie gemakkelijker aan te brengen is en dus minder tijd kost.

Kosten per m² voor gevelisolatie 2024

Vorm Gemiddelde kosten per m² Prijsvoorbeeld voor een gemiddeld huis (105 m²)
Binnengevelisolatie €95,- €10.000,-
Buitengevelisolatie €110,- tot €140,- €13.650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Het is altijd verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!

buitengevelisolatie

Gevelisolatie langs de buitenzijde

Een gevelspecialist brengt isolerend materiaal aan op de buitenzijde van de gevel. Het voordeel is dat de isolatie langs buiten naadloos wordt aangebracht en dat er geen sprake is van koudebruggen. Bovendien beschermt de isolatie langs buiten de gevel tegen allerlei weersinvloeden. Het isolatiemateriaal wordt namelijk rechtstreeks op de buitenmuur aangebracht.

Soms is het nodig om een lichtmetalen of houten frame te plaatsen voor het vastmaken van de gevelisolatieplaten. Op de isolatie komt nieuwe bekleding zoals steenstrips of crepi. Het plaatsen van gevelisolatie langs buiten kost vaak een aantal dagen, omdat het een arbeidsintensieve klus is.

Video: gevelisolatie via de buitenzijde

Hieronder zie je hoe gevelisolatie via de buitenzijde aangebracht wordt.

Welk materiaal voor buitenmuur isoleren?

Meestal gebruikt de gevelspecialist gevelisolatieplaten van EPS, PIR of XPS voor isolatie langs buiten. De platen worden vastgemaakt met een speciale lijmspecie op de buitengevel. Isolerende platen zijn gemakkelijk te bewerken en aan te brengen op de buitenmuur. EPS, PIR en XPS hebben uitstekende isolatiewaarden. Hierdoor zijn de platen dunner dan wanneer er PUR of glaswol gebruikt zou worden. Het voordeel is dat de buitengevel niet veel dikker wordt.

Nieuwe gevelbekleding?

Na het aanbrengen van gevelisolatie op de buitenzijde van de gevel brengt een isolatiespecialist nieuwe gevelbekleding aan. Denk hierbij aan steenstrips, gevelplaten, hout of crepi. De buitengevel ziet er met crepi of steenstrips weer als nieuw uit.

Voorkom warmteverlies door je gevel te isoleren.

Bespaar op de kosten van gevelisolatie door offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

Gevelisolatie langs binnen aanbrengen

Een specialist brengt binnengevelisolatie aan op de bestaande wanden. Deze methode wordt ook wel isolatie langs binnen genoemd. Hij maakt hiervoor eerst een raamwerk van hout of metaal. Op het frame plaatst hij vervolgens de isolatie van de binnenmuur. Tot slot werkt de gevelspecialist na het isoleren langs binnen alles netjes af met voorzetwanden.

Het nadeel van isoleren langs binnen is dat de binnenmuur iets naar binnen komt. Hoeveel de muur naar binnen wordt geplaatst, is afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal en de voorzetwanden. De ruimte wordt hierdoor kleiner. Daarnaast moet je de muur opnieuw verven of schilderen en zijn er soms aanpassingen nodig van de vloer; denk aan het verplaatsen van de plinten.

Materialen voor binnenmuur isoleren

Er zijn diverse materialen nodig voor het isoleren van de binnenzijde. Allereerst maakt de gevelspecialist een houten of metalen frame en heeft hij voorzetwanden nodig, meestal van gips, om de wanden af te werken. Voor het isoleren van de binnenzijde van de gevel gebruikt hij gevelisolatieplaten. Deze zijn gemakkelijk te bewerken en hebben een aantrekkelijke prijs. Deze platen worden gemaakt van EPS, XPS of PIR. Er zijn ook isolerende platen verkrijgbaar die al zijn afgewerkt met een gipsplaat. Dan zijn losse voorzetwanden niet meer nodig.

Meer informatie over:

Welke premies zijn er beschikbaar voor gevelisolatie?

Om een premie van je netbeheerder te ontvangen voor buiten- of binnengevelisolatie moet je de muurisolatie laten plaatsen door een aannemer. Voor het aanvragen van deze premie moet je namelijk kopieën van de facturen opsturen, een ondertekend attest van de aannemer en in sommige gevallen een foto van de muurisolatie. De hoogte van de premie bedraagt €15,- per geïsoleerde vierkante meter. De isolatiewaarde van buitengevelisolatie moet minstens 3 m²K/W zijn en voor binnenmuurisolatie minimaal 2 m²K/W. Op vlaanderen.be lees je meer over de voorwaarden voor premies voor buitengevelisolatie of ga naar de website van de Vlaamse regering voor meer informatie over binnengevelisolatie.

Benieuwd naar alle beschikbare premies?

Ga dan naar energiesparen.be. Vul je gegevens in en je krijgt een handige lijst van alle beschikbare premies voor isoleren. Soms is het namelijk ook mogelijk om gebruik te maken van een gemeentelijke of lokale premie.

In een aantal gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het aanbrengen van buitengevelisolatie. Dit controleer je via omgevingsloketvlaanderen.be.

gevel isoleren

Besparen op gevelisolatie? Vergelijk vrijblijvend offertes

Isoleer de buitenzijde of de binnenzijde van je gevel. Je verhoogt met het isoleren van de gevel het wooncomfort en de woningwaarde en voorkomt daarmee onnodig warmteverlies. Zo bespaar je veel op de energiekosten. Met buitengevelisolatie verbeter je bovendien de uitstraling van je gevel. Deze ziet er weer als nieuw uit! Schakel voor het beste resultaat altijd een isolatiespecialist in voor het aanbrengen van gevelisolatie op de binnenmuur of de buitenmuur.

Start nu je gratis offerteaanvraag!!

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor het plaatsen van de isolatie op de buitengevel of de binnenmuur. Vergelijk daarom offertes van specialisten uit de regio! Dit doe je heel gemakkelijk door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan geheel kosteloos en vrijblijvend een aantal aanbiedingen in je mailbox. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten per m².

Gratis offertes vergelijken