Isolatie Aalst – voor een energiezuinige woning

Een goede isolatie in Aalst is in deze tijd erg belangrijk. Niet alleen omdat isoleren zorgt voor een hoger wooncomfort, maar vooral omdat je hiermee de stookkosten flink verlaagt. Dit is goed voor het milieu, want je verlaagt jouw CO² uitstoot, en ook goed voor je eigen portemonnee. Je jaarlijkse energiekosten zullen namelijk een stuk minder hoog zijn!

Ben je benieuwd welke isolatiewerken mogelijk zijn in je huis? Of wil je meer weten over spouwmuur- of muurisolatie? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden, de kosten en de voor- en nadelen. Bespaar bovendien tot wel 40% op de isolatiekosten, door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken!

Vind de beste isolatiespecialist!

Voor wie verzekerd wil zijn van een optimale isolatie, is het belangrijk om een ervaren vakman in te schakelen. Het aanbod aan specialisten in Aalst is alleen enorm groot, dus hoe weet je nu welk isolatiebedrijf het beste bij je past? Maak gebruik van onze service en vind voor jou de beste isolatiespecialist! Vergelijk de offertes op basis van prijs en kwaliteit en kies zo de vakman die het beste bij je past.

Gratis offertes aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van bedrijven uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de isolatiespecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


isolatie in Aalst

Waarom isoleren?

Goede isolatie is een belangrijke investering in jouw woning. Waarom? Omdat je, door te isoleren, jaarlijks op de energiekosten bespaart! Door te isoleren houdt het huis de warmte beter vast, waardoor je ’s winters minder hoeft te stoken voor een warme woonkamer of keuken. Hierdoor zul je de isolatie na verloop van tijd terugverdienen! Dit is natuurlijk niet het enige voordeel van een goede isolatie. Andere voordelen zijn:

 • Een goede isolatie levert je een jaarlijkse besparing op jouw energiekosten op.
 • Isoleren voorkomt vochtproblemen in huis.
 • Met isoleren verbeter je ook de geluidsisolatie.
 • Minder stoken betekent een lagere CO² uitstoot.


Isolatie prijzen

Wat je voor het isoleren gaat betalen, is volledig afhankelijk van je persoonlijke keuzes. Er zijn diverse manieren waarop je een huis van een betere isolatie voorziet, zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie of buitengevelisolatie. Spouwmuurisolatie is één van de voordeligste methodes, omdat de spouwmuur eenvoudig te isoleren is. Dit kost ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter en de terugverdientijd ligt ongeveer tussen de 2 tot 5 jaar.

Kies je liever voor de isolatiemethode met de hoogst haalbare energiebesparing? Dan is dakisolatie de beste keuze. Dit kost ongeveer €13,- tot €70,- per vierkante meter, afhankelijk van het isolatiemateriaal en de techniek. In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kostprijs per isolatiemethode. Besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van isolatiespecialisten uit (de omgeving van) Aalst.


Tabel: gemiddelde prijzen per isolatievorm

Vorm van isolatieGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskostenTerugverdientijd
SpouwmuurisolatieSnelste terugverdientijd€15,- tot €30,-2 – 5 jaar
DakisolatieGrootste energiebesparing€13,- tot €70,-2 – 7 jaar
GevelisolatieVerbeter de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding€95,- tot €140,-13 – 15 jaar
Kruipruimte isolatieDroger huis€20,- tot €25,-7 – 10 jaar
VloerisolatieVerhoogd wooncomfort (warme voeten)€20,- tot €30,-7 – 8 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit jouw regio.Besparen op de isolatiekosten? Dat kan!

Vind met behulp van ons netwerk de voordeligste isolatiespecialist uit Aalst!

Offertes aanvragen


Isolatiepremie

De overheid stimuleert zuinig wonen. Daarom is het voor iedereen die in 2018 isolatie laat aanbrengen mogelijk een premie aan te vragen. Door het aanvragen van een isolatiepremie krijg je een gedeelte van je investering weer terug in de vorm van een premie. Hoeveel deze isolatiepremie is, is onder meer afhankelijk van de hoogte van jouw investering en jouw inkomen. Een isolatiepremie is aan te vragen voor verschillende soorten isolatiewerken:

 • Voor dakisolatie zijn er diverse premie’s beschikbaar. Via de netbeheerder kun je een premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) en een totaalrenovatiebonus aanvragen. Daarnaast zijn er verschillende gemeentes die een gemeentelijke isolatiepremie uitgeven. Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over premies voor dakisolatie.
 • Voor muurisolatie is het mogelijk aanspraak te maken op een premie voor isolatie langs de binnen- of buitenzijde, en kunt u soms een totaalrenovatiebonus of combinatiepremie aanvragen. Op Vlaanderen.be staat meer informatie over premies voor muurisolatie.
 • Voor vloerisolatie en kelderisolatie kunt u een aanvraag doen voor een isolatiepremie bij de netbeheerder. Bekijk deze pagina op Vlaanderen.be voor meer informatie.

spouwmuur isoleren Aalst

Spouwmuurisolatie

Veel inwoners van Aalst die hun huis beter willen isoleren, kiezen voor spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is namelijk een relatief eenvoudige methode, dat het uiterlijk van de woning in Aalst niet aantast. De prijzen zijn gunstig, vergeleken met andere vormen van isolatie, en je hebt geen vergunning nodig.

Spouwmuurisolatie werkt als volgt:

Door middel van kleine gaten in het voegwerk, vult de vakman uit Aalst de spouw met het gewenste isolatiemateriaal. Geschikte isolatiematerialen zijn PUR of PIR spouwmuurisolatie, EPS parels en glaswol of steenwol. Als de spouwmuur volledig gevuld is, zorgt het isolatiemateriaal ervoor dat de muur van binnen nooit meer koud of kil aanvoelt.


Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?


Welke spouwmuren zijn geschikt voor na-isolatie?

Na-isolatie van de spouwmuur is een erg eenvoudige manier om je huis in Aalst van een betere isolatiewaarde te voorzien. Maar helaas is niet elke spouwmuur geschikt voor spouwmuurisolatie. Allereerst zijn spouwmuren van na 1975 al voorzien van isolatie. Is de woning in Aalst van voor 1920? Dan is er helemaal geen spouwmuur aanwezig, dus in dat geval is spouwmuurisolatie geen optie.

Daarnaast is het belangrijk dat de muur in goede staat verkeerd. Een vervuilde spouwmuur zorgt voor een onevenredige verdeling van het isolatiemateriaal, waardoor er koudebruggen ontstaan. Wanneer je gevel bovendien is afgewerkt met een dampdichte laag is er een grotere kans op problemen door vocht. In dat geval raden isolatiespecialisten uit Aalst de spouwmuurisolatie af.

Prijzen spouwmuurisolatie

Voor het na-isoleren van de spouwmuur worden verschillende kostprijzen gerekend. Wat je gaat betalen, is afhankelijk van het materiaal en het formaat van de spouwmuur. De gemiddelde spouwmuur van appartementen in Aalst bedraagt ongeveer 25 vierkante meter. Kies je voor spouwmuurisolatie met glaswol, dan bedragen de totaalkosten ongeveer €375,- tot €500,-. Als je kiest voor EPS parels of PUR of PIR schuim zal de kostprijs verder oplopen, maar dit zorgt wel voor een hogere besparing. Voor een spouwmuur van 25 vierkante meter, betaal je voor EPS parels ongeveer €500,- tot €625,- en voor PUR schuim gemiddeld €625,- tot €750,-.


Tabel: prijzen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: type woningGlaswol incl. btwEPS Parels (HR++) incl. btwPUR schuim incl. btw
Appartement 25 m²€375,- tot €500,-€500,- tot €625,-€625,- tot €750,-
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m²€900,- tot €1.200,-€1.200,- tot €1.500,-€1.500,- tot €1.800,-
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m²€1.350 tot €1.800,-€1.800 tot €2.250,-€2.250,- tot €2.700,-
2-onder-1 kap woning 100 m²€1.500,- tot €2.000,-€2.000 tot €2.500,-€2.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning 150 m²€2.250,- tot €3.000,-€3.000 tot €3.750,-€3.750,- tot €4.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit jouw regio!


dakisolatie in Aalst

Dakisolatie

Warmte stijgt naar boven, dus het is logisch dat je veel energiekosten bespaart door je dak of zolder te isoleren. Sterker nog: per 2020 is dakisolatie verplicht voor woningen in Aalst die vóór 1 januari 2016 op het elektriciteitsnetwerk zijn aangesloten. Is jouw woning in Aalst na januari 2016 aangesloten? Dan voldoet het huis waarschijnlijk al aan de minimum isolatiewaarde.

Wat gebeurt er als de woning in 2020 nog niet voorzien is van dakisolatie?

Als tijdens een inspectie blijkt dat het huis op dit moment nog niet voorzien is van dakisolatie, kent de inspecteur strafpunten toe. Tot 2020 blijven de strafpunten beperkt en krijg je de kans om alsnog dakisolatie toe te passen.

Plat dak isoleren

Heb je een plat dak en wil je deze voorzien van isolatie? Er zijn verschillende dakisolatietechnieken mogelijk:

 • Het koud plat dak: de specialist uit Aalst plaatst het materiaal aan de binnenzijde.
 • Het warm plat dak: de specialist plaatst het materiaal aan de buitenzijde.
 • Het omgekeerd plat dak: de specialist plaatst de isolatie op een waterkerende laag.

Isolatiespecialisten uit Aalst raden de eerste optie vaak af. Dit komt omdat dit een grotere kans heeft op vochtproblemen. Door te kiezen voor een warm plat dakconstructie, is het dakbeschot ook beschermd tegen kou en neerslag. Dit zorgt voor minder vochtproblemen en een kleinere kans op scheuren of barsten.


Op zoek naar een isolatiespecialist uit Aalst?

Vergelijk het aanbod van verschillende specialisten en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Hellend dak isoleren

In principe is een hellend dak zowel binnen- als buiten langs te isoleren. De meeste mensen in Aalst kiezen echter voor dakisolatie van binnenuit. Dit is een stuk minder ingrijpend en veel voordeliger. Hoe de specialist isoleert is afhankelijk van het soort dakbedekking:

 • Spantendak: glaswol of steenwol is erg geschikt bij een spantendak. De specialist snijdt de rollen gemakkelijk op maat en klemt die vervolgens tussen de spanten. Een andere optie is spuitisolatie.
 • Gordingendak: isolatiespecialisten uit Aalst plaatsen twee lagen isolatieplaten tussen de kepers. Hier overheen plaats je een dampscherm om vochtproblemen te voorkomen en daarna volgt de binnenafwerking.
 • Zoldervloer isolatie: als de zolder onverwarmd is, is isolatie van de vloer door middel van isolatieplaten een betere optie. Hierbij verlies je geen warmte door een ongebruikte zolder.

Prijzen dakisolatie

Ben je benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? De prijs verschilt per situatie. Heb je bijvoorbeeld een hellend dak met onverwarmde zolder? De gemiddelde kostprijs per m² ligt dan tussen de €13,- tot €20,-. Gaat het om dakisolatie van een verwarmde zolder, dan ligt de kostprijs een stuk hoger. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €50,- tot €65,- per m².

Voor isolatie van platte daken betaal je gemiddeld €50,- tot €70,- per m². Is de oppervlakte 50 m², dan ligt de totaalprijs gemiddeld tussen de €2.500,- tot €3.500,-.


Tabel: prijzen dakisolatie

Soort dakPrijs per m² (inclusief plaatsing en btw)Gemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (76 m²), onverwarmde zolder€13,- tot €20,-€1.000,- tot €1.500,-
Hellend dak (76 m²), verwarmde zolder€50,- tot €65,-€4.000,- tot €5.000,-
Hellend dak (52 m²), zoldervloer€20,- tot €26,-€1.000,- tot €1.350,-
Plat dak (50 m²)€50,- tot €70,-€2.500,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!


buitengevelisolatie

Gevelisolatie

Een derde manier om de isolatiewaarde van je woning in Aalst te verbeteren, is door middel van gevel- of muurisolatie. Hierbij heb je de keuze uit verschillende opties:

 • Buitengevelisolatie: de specialisten plaatsen isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de gevel.
 • Muurisolatie: de specialisten plaatsen het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de muur.

Het plaatsen van buitengevelisolatie of muurisolatie is een flinke investering, en deze heeft dan ook een langere terugverdientijd dan andere isolatiemethodes. Toch is buitengevelisolatie een goede manier om de gevel te beschermen tegen neerslag én om de warmte ’s winters beter binnen te houden. Bijkomend voordeel is dat je gevel er qua uiterlijk flink van opknapt!

Buitengevelisolatie

Wanneer je kiest voor buitengevelisolatie, dan kies je voor een methode die het uiterlijk van jouw huis compleet kan veranderen. Voor de meeste klanten uit Aalst is dit een groot voordeel van buitengevelisolatie.

Buitengevelisolatie werkt als volgt: eerst plaatsen de specialisten het materiaal tegen de gevel aan. Dit werken zij vervolgens af met verschillende soorten gevelbekleding. Crepi is een pleisterwerk dat de woning een egaal uiterlijk geeft, maar het is ook een optie om te kiezen voor houten of kunststof gevelbekleding. Heb je een geval van steen en wil je niets aan dat uiterlijk veranderen? Kies dan voor het bekleden met steenstrips. Steenstrips worden gemaakt van gezaagde bakstenen, waardoor het geheel een gemetselde gevel nabootst.

Buitenmuur isoleren langs binnen

Soms is buitengevelisolatie geen optie, maar willen klanten wel graag de muur isoleren. In dat geval kiezen zij voor muurisolatie. Bij muurisolatie laat je de muur aan de binnenzijde isoleren. De vakman uit Aalst plaatst het materiaal tegen de muur en werkt dit daarna af met een voorzetwand. Zoals je misschien verwacht zit er één belangrijk nadeel aan muurisolatie: je levert een klein beetje in op jouw woonruimte. In grotere woningen is dit geen probleem, maar als je klein woont wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte besparen.

Overweeg je muurisolatie of buitengevelisolatie maar weet je niet welke optie het meest geschikt is? Een isolatiespecialist geeft je een persoonlijk en professioneel advies.

Prijzen gevelisolatie

De kosten voor gevelisolatie zijn grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke keuzes. Ga je voor buitengevelisolatie? Dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €110,- en €140,- per vierkante meter. Bij een gemiddelde woning heeft de gevel een oppervlakte van ongeveer 105 vierkante meter, hierdoor ligt de totaalprijs rond de €13.650,-.

Kies je juist voor muurisolatie van binnenuit? Dan ben je een stuk voordeliger uit. De kosten per vierkante meter liggen rond de €95,-. Bij een oppervlakte van 105 vierkante meter ligt de totaalprijs in dat geval rond de €10.000,-.


Tabel: prijzen gevelisolatie

Vorm van gevelisolatieGemiddelde muurisolatie prijs per m² (incl. btw*)Prijsvoorbeeld: muurisolatie prijs voor gemiddeld huis (105 m²)
Binnengevelisolatie€95,-€10.000,-
Buitengevelisolatie€110,- tot €140,-€13.650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het is dus verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!


vloer isoleren

Vloerisolatie

Heb jij altijd koude voeten? Grote kans dat je vloer de kou vanuit de kruipkelder uitstraalt. Met de juiste vloerisolatie hoef jij nooit meer last te hebben van een koude vloer! Heb je op dit moment vloerverwarming in je woning? Dan is het belangrijk dat de vloerisolatie hierop aangepast wordt. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om de vloerisolatie direct op de vloerverwarming te leggen.

Kruipkelder isoleren

Als je hele vloer al is afgewerkt, dan wil je de vloerbekleding natuurlijk niet beschadigen om vloerisolatie aan te brengen. In dat geval is kruipkelder isolatie een goed alternatief. De isolatiespecialist uit Aalst plaatst in dat geval isolatiemateriaal of spuitisolatie tegen het plafond- of de bodem van de kruipruimte. Spuitisolatie op het plafond is een goede optie, zolang er voldoende ruimte in de kruipkelder is. Als de vakman niet voldoende ruimte heeft om de spuitisolatie tegen de onderkant van de vloer te bevestigen, vraag dan naar de mogelijkheden van bodemisolatie.

Voordelen inschakelen isolatiespecialist Aalst

 • De isolatiewerken zijn in korte tijd volledig afgerond.
 • Je bespaart jezelf een hoop kostbare tijd en energie.
 • Je bent verzekerd van een optimale isolatie.
 • Je hebt garantie op het geleverde werk.

offerte isolatiespecialist

Bij jou in de provincie:

Aalst | Sint-Niklaas | Beveren | Dendermonde | Lokeren | Ninove

Besparen op isolatie? Gratis offertes vergelijken

Overweeg je het na-isoleren van je spouwmuur? Of ben je juist geïnteresseerd in buitengevelisolatie of muurisolatie? Meer weten over natuurlijke isolatiematerialen? Ook al is het verhogen van de isolatiewaarde een goede investering: niemand wil teveel betalen. Wist je dat je eenvoudig tot wel 40% op de kosten bespaart? Maak gebruik van onze service en vergelijk zo de kosten van verschillende isolatiespecialisten uit Aalst. Zo ben je verzekerd van het beste aanbod voor de scherpste prijs! Deze service is vrijblijvend en kost je niets, je zit dus nergens aan vast!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan