Isolatiewerken in Riemst?

Je woning isoleren? Vergelijk isolatiespecialisten & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Isolatie Riemst: huis isoleren, geld besparen

Met een goede isolatie in Riemst bespaar jij tot wel honderden euro’s op je energierekening. Wie zijn of haar huis laat isoleren, heeft namelijk minder warmteverlies. Dat betekent minder stoken, waardoor je energierekening drastisch daalt! Wil jij ook je huis isoleren?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende isolatiefirma’s bij jou in de buurt: zonder verdere verplichtingen! Op deze pagina lees je meer over de verschillende manieren waarop jij je huis kunt isoleren. Zo krijg je meer informatie over spouwmuurisolatie, lees je wat vloerisolatie inhoudt en hoe vakmannen dakisolatie plaatsen wordt. Ook krijg je meer informatie over gevelisolatie, muurisolatie en het isoleren van de kruipkelder.

Vind de beste isolatiespecialist!

Ben je geïnteresseerd in het isoleren van jouw woning in maar weet je niet welke isolatiespecialist je de beste hulp kan bieden?

Maak gebruik van onze gratis service en vind zo de goedkoopste, snelste of beste specialist! Alle specialisten in ons netwerk zijn ruim ervaren in onder meer het isoleren van spouwmuren, kelders en daken. Dat verzekert je van uitstekende kwaliteit.

Isolatiespecialist nodig?

Isolatie van je woning verbeteren? Vind snel een geschikte isolatiespecialist.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van bedrijven uit je eigen regio en bespaar!

Bespaar tot 40%

Kies voor de isolatiespecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


isolatie Riemst

Waarom isoleren?

Dat een goede isolatie van een woning belangrijk is, is algemeen bekend. Maar veel mensen weten nog niet wat de voordelen van isoleren zijn. Weet jij nog niet wat, bijvoorbeeld, spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie voor je kan betekenen? Dit zijn de belangrijkste voordelen van een goed geïsoleerde woning in Riemst:

 • Je gaat jaarlijks besparen op je stookkosten, waardoor je de investering uiteindelijk volledig terugverdient!
 • De problemen met vocht in huis verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Betere geluidsisolatie, dus minder last van geluid uit de straat of bij de buren.
 • Je vermindert de CO2 uitstoot en bent dus milieubewust bezig.Isolatie prijzen

Als je isolatie offertes van specialisten aanvraagt, dan valt je waarschijnlijk op dat de totale kosten grofweg te verdelen zijn in twee categorieën: de materiaal- en de arbeidskosten. De arbeidskosten zijn een groot onderdeel van de totale kosten. Omdat iedere specialist z’n eigen uurtarief hanteert, verschillen de kosten per vakman. Het gratis vergelijken van offertes is de enige manier om er zeker van te zijn dat je de beste prijs betaalt!

Maar wat kost isolatie in Riemst gemiddeld?

Voor spouwmuurisolatie betaal je ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter. Dit verdien je gemiddeld in 2 tot 5 jaar alweer terug. Kies je voor gevelisolatie, dan betaal je gemiddeld €95,- tot €140,- per vierkante meter. Deze investering heeft een terugverdientijd van ongeveer 14 tot 15 jaar. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van andere soorten isolatie in Riemst.


Gemiddelde prijzen per isolatievorm

Vorm van isolatie Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie Snelste terugverdientijd €15,- tot €30,- 2 – 5 jaar
Vloerisolatie Verhoogd wooncomfort (warme voeten) €20,- tot €30,- 7 – 8 jaar
Kruipruimte isolatie Droger huis €20,- tot €25,- 7 – 10 jaar
Dakisolatie Grootste energiebesparing €20,- tot €70,- 2 – 7 jaar
Gevelisolatie Verbeter de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding €95,- tot €140,- 13 – 15 jaar
Geluidsisolatie Verminderen van lucht- en contactgeluid via de muur, plafond of vloer €25,- tot €100,- n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit jouw regio.

Wil je de isolatiewaarde van je huis verbeteren?

Vind de beste isolatiespecialist in Riemst, vergelijk offertes & bespaar!


Prijsopbouw van isoleren

De isolatiekosten zijn onder te verdelen in drie belangrijke categorieën: arbeid, materiaal en machinekosten. Het grootste onderdeel zijn de arbeidskosten: ongeveer 55% van de totaalprijs gaat naar het plaatsen van de isolatie. Gemiddeld 35% van alle kosten gaan naar het materiaal: hier heb je zelf een invloed op, met de keuze voor het materiaal. Tot slot betaal je nog ongeveer 10% aan machinekosten.

prijsopbouw van isoleren

Isolatiepremie 2024

Je kunt in 2024 ook een isolatiepremie aanvragen. Een belangrijke premie voor isolatie is de premie vanuit de netbeheerder. Deze isolatiepremie vraag je aan als jij je dak of vloer laat isoleren. Daarnaast biedt de netbeheerder ook premies aan voor muurisolatie, kelderisolatie en zoldervloerisolatie in Riemst.

Investeer je in 3 of meer energiebesparende maatregelen, dan kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus van de netbeheerder! Deze maatregelen moet je uitvoeren in een periode van 5 jaar. Bij 5 maatregelen loopt deze bonus op tot wel €2.750,-!

Een andere isolatiepremie in 2024 is de nieuwe Mijn VerbouwPremie. Bij deze isolatiepremie krijg je een mooi bedrag van je investering weer terug, afhankelijk van je inkomen.

Daar komt nog bij dat je bij het isoleren van je huis profiteert van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 6% btw over het materiaal én de werkzaamheden. Dit is alleen als jij een isolatiefirma inschakelt, niet als je zelf de materialen aanschaft.

spouwmuurisolatie Riemst

Spouwmuurisolatie Riemst

Spouwmuurisolatie is in Riemst één van de meest voorkomende vormen van muurisolatie. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is dit één van de voordeligste opties en heeft spouwmuurisolatie de kortste terugverdientijd! Je verdient de investering namelijk in slechts 3 tot 5 jaar weer terug.

Daar komt bij dat spouwmuurisolatie zorgt voor een flinke verbetering van je wooncomfort, omdat de muur de warmte ’s winters veel beter binnenhoudt.

Bij spouwmuurisolatie boren de aannemers kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Met een apparaat voor spuitisolatie spuiten zij de isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld EPS parels in de spouwmuur, totdat deze evenredig gevuld is. Hij maak de gaten in de spouwmuur na het isoleren weer dicht, zodat er vanaf de buitenkant niets meer te zien is van de werkzaamheden.

Direct gratis offertes ontvangen? Start nu je gratis offerteaanvraag.Waarom spouwisolatie?

 • Spouwisolatie is in één werkdag geplaatst en je hebt geen vergunning nodig.
 • Een spouwmuur isoleren verhoogt de isolatiewaarde.
 • Met spouwmuurisolatie in Riemst bespaar je tot wel €600,- per jaar op de energiekosten!

Welke spouwmuren zijn geschikt voor na-isolatie?

Alleen woningen met een lege spouwmuur komen in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Dit zijn met name oudere woningen, gebouwd tussen 1920 en 1980. Bij nieuwere woningen is er tijdens de bouw al spouwisolatie aangebracht. Ook als jouw huis een ongeïsoleerde spouwmuur heeft, is spouwmuurisolatie niet altijd zomaar mogelijk.

Maar hoe weet je nu of je de spouwmuur kan laten isoleren?

Voordat spouwmuurisolatie plaatsvindt, voeren de aannemers eerst een endoscopisch onderzoek uit. Hiermee controleren zij of de binnenkant van de muur breed genoeg is en in goede staat verkeert.

Daarnaast is het belangrijk dat de buitenkant van de muur niet is afgewerkt met een dampremmende laag, omdat dit problemen met vocht veroorzaakt. Voorbeelden hiervan zijn geschilderde gevels of geglazuurde bakstenen. Is de oude isolatie in jouw spouwmuren verzakt? In dat geval is het mogelijk om de isolatie aan te vullen, zodat jouw hele spouwmuur weer optimaal isoleert.


Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?

Bekijk de werkwijze bij spouwmuurisolatie.


Spouwmuurisolatie prijs

Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie? De kostprijs voor het isoleren van je spouwmuur is afhankelijk van een aantal factoren. Het formaat van de spouwmuur, en uiteraard het materiaal dat je wilt gebruiken. Laat je bijvoorbeeld een tussenwoning met een spouwmuur van ongeveer 60 m2 isoleren? Als je kiest voor spouwmuurisolatie met glaswol betaal je ongeveer €900,- tot €1.200,-. Spouwmuurisolatie met EPS parels kosten gemiddeld €1.200,- tot €1.500,- en voor PUR schuim liggen de kosten ongeveer tussen de €1.500,- en €1.800,-.

Ben je benieuwd naar de kosten? In de tabel hieronder vind je een overzicht van de kostprijs per type woning. Offertes op maat ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan.


Prijzen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: type woning Glaswol incl. btw EPS Parels (HR++) incl. btw PUR schuim incl. btw
Appartement 25 m² €375,- tot €500,- €500,- tot €625,- €625,- tot €750,-
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m² €900,- tot €1.200,- €1.200,- tot €1.500,- €1.500,- tot €1.800,-
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m² €1.350 tot €1.800,- €1.800 tot €2.250,- €2.250,- tot €2.700,-
2-onder-1 kap woning 100 m² €1.500,- tot €2.000,- €2.000 tot €2.500,- €2.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.250,- tot €3.000,- €3.000 tot €3.750,- €3.750,- tot €4.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit jouw regio!

 

Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeswoning (tussenwoning)

€900,- tot €1.800,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: glaswol
Vanaf €900,-

Op basis van een rijtjeswoning (tussenwoning)
60 m² spouwmuur
Inspuiten van glaswolvlokken

Beste isolatiewaarde: PUR-schuim
Tot €1.800,-

Op basis van een rijtjeswoning (tussenwoning)
60 m² spouwmuur
Gebruik van PUR-schuim

Start nu je gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van spouwisolatie

De besparing van spouwmuurisolatie start rond de €120,- per jaar voor een appartement en loopt op tot gemiddeld €600,- per jaar bij een vrijstaande woning! Je bespaart dus ieder jaar honderden euro’s op je energierekening! Dit houdt in dat je de investering in spouwmuurisolatie in Riemst in ongeveer 3 tot 5 jaar terugverdient.

Spouwmuurisolatie nadelen: welke aandachtspunten zijn er?

Spouwmuurisolatie in Riemst is al jarenlang populair vanwege de vele voordelen. Toch zijn veel mensen nieuwsgierig: zitten er ook nadelen aan spouwmuurisolatie?

Het grootste nadeel is dat spouwisolatie niet geschikt is voor elk type gevel. Geglazuurde of geschilderde gevels zijn bijvoorbeeld niet geschikt: met isolatie kan het vocht nergens heen, waardoor het ophoopt onder de glazuurlaag. Hierdoor vriest de gevel ’s winters kapot. Bij gevels die niet geschilderd zijn is er juist geen extra risico op vochtproblemen. Wel is het belangrijk om je huis na de spouwmuurisolatie in Riemst goed te blijven ventileren.

Welk isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie?

Als je kiest voor spouwisolatie, dan heb je vervolgens de keuze uit verschillende soorten materialen:

 • EPS-parels: een milieuvriendelijke keuze omdat ze volledig recyclebaar zijn. Dit zijn kleine bolletjes met een uitstekende isolatiewaarde. De parels zijn al geschikt voor spouwmuren vanaf 3 centimeter breed. De gemiddelde prijs ligt rond de €20,- tot €25,- per m².
 • Glaswol of Knauf Supafil: geproduceerd van gerecycled glas en zand. Dit is de goedkoopste optie: de prijs start rond de €8,- per m².
 • PUR-isolatieschuim: de vakman spuit dit als vloeistof in de spouw, waarna dit uitzet en uithardt. PUR zorgt voor de hoogste isolatiewaarde. De kosten liggen rond de €25,- per m².

Bespaar tot €600,- per jaar met spouwmuurisolatie in Riemst!

Vergelijk isolatiespecialisten bij jou in de buurt en kies de vakman met het beste aanbod.


vloerisolatie Riemst

Vloerisolatie Riemst

Een andere isolatie mogelijkheid, is vloerisolatie. Met de isolatie van de vloer voorkom je dat de kou vanuit de kelder of kruipruimte via de vloer omhoogkomt. Dit is vooral fijn voor je wooncomfort, omdat de vloer dan altijd lekker warm aanvoelt. Je hebt dan dus nooit meer last van koude voeten!

Kan ik vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Ja! Sterker nog: blij vloerverwarming wordt vloerisolatie juist heel erg aangeraden! Zo voorkom je warmteverlies aan de koude kruipkelder. In het geval van vloerisolatie heb je twee keuzes: laat je de vloer van boven of van onder isoleren? Vloerisolatie is, zeker in een bestaande woning, erg ingrijpend. Dit is de reden waarom mensen vaker kiezen om hun kruipkelder te isoleren. Ben jij ook geïnteresseerd in vloerisolatie in Riemst? Vraag dan gratis offertes aan!Waarom vloerisolatie?

 • Met vloerisolatie in Riemst verhoog jij je wooncomfort maximaal, omdat de vloer warmer aanvoelt.
 • Je bespaart tot wel €380,- per jaar op je energiekosten.
 • Met vloerisolatie verhoog jij de waarde van je woning.
 • Vloerisolatie is een relatief goedkope manier om je huis te isoleren.

Vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie bij een appartement, ligt gemiddeld tussen de €900,- tot €1.350,-. Hierbij gaat het om een vloeroppervlak van ongeveer 25 m². De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Vloerisolatie met isolatieplaten kost ongeveer €900,-, en PUR-vloerisolatie kost gemiddeld €1.350,-.

Hoe groter het vloeroppervlak, des te hoger de prijs. In een 2-onder-1-kap woning met een vloeroppervlak van 55 m² liggen de kosten ongeveer tussen de €1.100,- tot €1.650,-. Houd er rekening mee dat de prijs heel erg afhankelijk is van de gekozen methode. Isoleren langs boven is vaak voordeliger, maar hier komen vaak nog kosten voor de vloerafwerking bovenop.

Wat kost vloerisolatie?

Type woning Oppervlakte van de vloer Vloerisolatie met isolatieplaten* Vloerisolatie met gespoten PUR* Vloerisolatie met isolatiechape*
Appartement 45 m² €900,- €1.350,- €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.000,- €1.500,- €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- €1.650,- €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- €2.100,- €2.100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

 

Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een tussenwoning

€1.000,- tot €1.500,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: vloerisolatieplaten
Vanaf €1.000,-

Op basis van een tussenwoning
50 m² vloeroppervlakte
Isoleren van de vloer met isolatieplaten

Populaire optie: gespoten PUR
Tot €1.500,-

Op basis van een tussenwoning
50 m² vloeroppervlakte
Isoleren van de vloer met gespoten PUR

Start nu je gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft vloerisolatie in Riemst een groot effect op jouw energierekening. Gemiddeld bespaar je €190,- tot €380,- per jaar!

Hoe groter het geïsoleerde oppervlak, des te hoger de besparing. Je verdient de investering in gemiddeld 7 tot 8 jaar alweer terug. Hoe lang de terugverdientijd precies is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur, jouw stookgedrag en de gasprijs.

Houten vloer isoleren

Wie zijn of haar houten vloer laat isoleren, heeft twee keuzes: isolatie langs onder of langs boven? Bij een houten vloer kiezen de meeste mensen voor vloerisolatie langs onder. Dit houdt in dat de vakmannen de isolatie via de kruipkelder aanbrengen. Ze plaatsen de isolatie tegen de onderkant van de vloer aan.

Het is slim om de vloer te isoleren tot een rc-waarde van 3,5 m²K/W. Deze waarde geeft aan in welke mate de vloer warmte tegenhoudt. Hoe hoger de rc-waarde, des te beter de isolatie in Riemst. Om een rc-waarde van 3,5 m²K/W te behalen moet je van glaswol een minimale dikte van 11 centimeter aanbrengen. Kies je voor EPS-platen, dan is voor de vloerisolatie een dikte van 13 centimeter vereist.

Betonvloer isoleren

Een betonnen vloer isoleren doe je best langs boven. Beton voelt van zichzelf namelijk koud aan. Kies je voor isolatie langs onder, dan is het vloeroppervlak minder warm, waardoor het comfort in huis minder stijgt.

Omdat isolatie langs boven het vloeroppervlak verhoogt, is het slim om te kiezen voor vloerisolatieplaten of PUR-spuitisolatie. Hiermee ben je namelijk verzekerd van de kleinste dikte. Om een rc-waarde van 3,5 te behalen heb je ongeveer 9 centimeter aan gespoten PUR nodig. Kies je voor polyurethaan schuimplaten, dan is een dikte van 7 tot 8 centimeter zelfs al voldoende!

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipkelder isoleren?

De termen vloer- en kruipkelder isoleren worden regelmatig door elkaar gehaald. Dat komt omdat de twee technieken in elkaar overlopen. Wanneer we spreken over het isoleren van de vloer, dan gaat het om isolatie tegen de boven- of onderkant van het vloeroppervlak. Kies je voor isolatie langs onder, dan brengen de specialisten dit aan via de kruipkelder.

Spreken we van kruipkelderisolatie, dan gaan we uit van het isoleren van het plafond of de bodem van de kruipkelder.


Kwalitatieve vloerisolatie in Riemst tegen de scherpste prijs!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken


kruipkelder isoleren Riemst

Kruipkelder isoleren Riemst

Wil jij je wooncomfort maximaal verhogen zonder te veel geld te investeren? Dan is het een goed plan om je kruipkelder te isoleren in Riemst! Met kruipruimte isolatie bespaar je tot wel €190,- per jaar op je energierekening. De terugverdientijd ligt daarmee gemiddeld tussen de 7 tot 10 jaar!

Het is gemakkelijk te plaatsen en vereist geen vergunning. Bovendien verandert het isoleren van de kruipkelder niets aan de uitstraling van je woning. Overweeg jij ook om je kruipkelder te isoleren? Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere isolatiespecialisten bij jou in de buurt, en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de isolatiekosten!Waarom kruipkelder isoleren?

 • Met het isoleren van de kruipkelder bespaar je tot €190,- per jaar op de stookkosten.
 • Kruipruimte isolatie verhoogt de woningwaarde.
 • Laat de kruipkelder isoleren om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren.

Kruipkelder isoleren prijs

De prijs voor het isoleren van de kruipkelder ligt rond de €20,- tot €30,- per m². De totale prijs is natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de dikte hiervan. Een natuurlijk materiaal zoals schelpen, zijn een stuk duurder dan isolatieparels of -chips.

Nadat je de kruipkelder in Riemst hebt laten isoleren, bespaar je jaarlijks tot 3m³ gas per m² per jaar. Dit komt neer op een besparing van gemiddeld €190,- per jaar! In ongeveer 7 tot 10 jaar verdien je de investering volledig terug.

Geschikte isolatie voor kruipkelders

Voor het isoleren van kruipkelders heb je de keuze uit verschillende materialen:

 • Isolatieplaten: deze breng je aan als je kiest voor het isoleren van het plafond van de kruipkelder. De isolatieplaten zijn gemaakt van onder andere XPS, PUR en PIR. Om een isolatiewaarde van 3,5m²K/W te behalen heb je een minimale dikte van 13 centimeter nodig. De kosten liggen rond de €20,- tot €25,- per m²
 • Schelpen isolatie: dit is een geschikte keuze voor bodemisolatie. Schelpen zijn een natuurlijk milieu met een goede isolatiewaarde. Met een dikte van 25 centimeter, behaal je een rc-waarde (warmteweerstand) van 2,5 m²K/W. De kosten liggen rond de €25,- tot €35,- per m².
 • Isolatiechips: zijn een stuk goedkoper dan schelpen of isolatieplaten. Je hebt hiervan een minimale dikte van 30 centimeter nodig. De kosten liggen dan rond de €12,- tot €20,- per m².

Bespaar tot 40%, in slechts 2 minuten

dakisolatie Riemst

Dakisolatie Riemst

Een tweede manier om jouw woning beter te isoleren, is door middel van dakisolatie in Riemst. Dakisolatie heeft als voordeel dat dit de grootste besparing oplevert, ten opzichte van andere isolatiewerken, zoals bijvoorbeeld muurisolatie. Dakisolatie in Riemst is op verschillende manieren mogelijk: langs onder en langs boven.

Is dakisolatie verplicht?

Per 2020 is er een minimum R-waarde vastgesteld van 0,75 m2K/W. Woningen die voor 1 januari 2006 aan het elektriciteitsnet zijn aangesloten voldoen in de meeste gevallen niet aan deze minimale waarde. Als dit het geval is, dan ben je inderdaad verplicht om dakisolatie te laten plaatsen. Nieuwbouwwoningen in Riemst voldoen in de meeste gevallen aan de energieprestatieregelgeving, waardoor het niet noodzakelijk is om isolatie te plaatsen.

Bekijk de website van Vlaanderen.be voor meer informatie over de dakisolatienorm. Wil jij ook je dak isoleren? Om de minimale R-waarde te behalen of om juist te besparen de energierekening? Vergelijk dan gratis offertes en vind een isolatiefirma bij jou in de buurt!Waarom dakisolatie?

 • Met dakisolatie valt de hoogste besparing op de stookkosten te behalen: tot wel €600,- per jaar!
 • Dakisolatie verhoogt de waarde van jouw woning.
 • Met het isoleren van het dak verhoog jij je wooncomfort.
 • Met dakisolatie in Riemst profiteer je van een verlaagd btw-tarief.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie in Riemst hangen nauw samen met de gekozen methode. De prijs voor het isoleren van een hellend dak ligt rond de €1.500,- tot €3.800,- als je kiest voor dakisolatie langs binnen. De prijs ligt rond de €3.000,- tot €4.500,- voor isolatie langs buiten.

Een goedkoper alternatief is het isoleren van de zoldervloer: dit kost ongeveer €20,- tot €35,- per m². Op een vloeroppervlak van 52 m² liggen de totaalkosten rond de €1.000,- tot €1.800,-. Dit is alleen een geschikt alternatief als de zolder niet gebruikt wordt als verblijfsruimte.


Dakisolatie prijs

Soort dak Plaatsing van de isolatie Prijs per m² (inclusief plaatsing en btw) Gemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (76 m²) Binnen €20,- tot €50,- (excl. afwerking) €1.500,- tot €3.800,-
Hellend dak (76 m²) Buiten €40,- tot €60,- (excl. afwerking) €3.000,- tot €4.500,-
Plat dak (50 m²) Binnen €30,- tot €40,- (excl. afwerking) €1.500,- tot €2.000,-
Plat dak (50 m²) Buiten €70,- tot €115,- (incl. afwerking) €3.500,- tot €5.800,-
Zoldervloer (52 m²) PUR op massieve zoldervloer €20,- tot €35,- €1.000,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!Met dakisolatie in Riemst bespaar je tot €600,- per jaar!

Vergelijk verschillende isolatiefirma’s in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offertes vergelijken


Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

De besparing bij dakisolatie loopt op tot ongeveer €600,- per jaar! Dit is het geval als je kiest voor dakisolatie langs buiten. Houd er wel rekening mee dat dit een flinke investering is: hierdoor ligt de terugverdientijd rond de 7 jaar.

Kies je voor dakisolatie langs binnen, dan bespaar je tot ongeveer €400,- per jaar. Omdat de kosten een stuk lager liggen, is ook de terugverdientijd korter: gemiddeld verdien je de investering in 3,5 jaar tijd weer terug.

Plat dak isoleren

Wil jij je plat dak isoleren? Een plat dak kun je op twee manieren isoleren: van binnenuit en van buitenaf.

De meeste mensen kiezen voor dakisolatie van buitenaf. Dit noemt men ook wel een ‘warm plat dak’. Doordat de specialisten de isolatiematerialen aan de buitenkant van daken plaatsen, nemen de dakconstructies de warme binnentemperatuur aan. Als gevolg is er een veel kleiner risico op scheuren en barsten, waardoor de dakconstructie z’n kwaliteit veel langer behoudt. Qua isolatiematerialen heb je de keuze uit verschillende isolatieplaten, zoals XPS of PIR isolatieplaten.

Hellend dak isoleren

Bij een hellend dak is het eveneens mogelijk om de isolatie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant te plaatsen. Het plaatsen aan de binnenzijde is absoluut de voordeligste en eenvoudigste oplossing. Dit wordt vaak gedaan met natuurlijke materialen zoals dekens van glaswol of met platen van tempex of PIR. De binnenzijde is via de zolder namelijk eenvoudig te bereiken.

Maar er is een derde mogelijkheid!

Wanneer je een onbewoonde zolder hebt, is het natuurlijk zonde als je alsnog veel warmte verliest aan een ruimte waar je toch nooit bent. Kies bij een onverwarmde zolder daarom voor het isoleren van de vloer. Door de vloer op zolder goed te isoleren blijft de warmte hangen in het bewoonde gedeelte van het huis, waardoor je nog meer op de energiekosten bespaart!

Zolder isoleren

Wil je de zolderruimte gaan gebruiken als extra slaapkamer of bureau? In dat geval moet je de zolder isoleren: zo voorkom je dat je ’s winters in een ijskoude zolder hoeft te werken of slapen. Je kiest best voor isolatie van het plafond op zolder. Hierbij plaatsen de isolatiespecialisten het materiaal rechtstreeks tegen het plafond aan. Bij sommige isolatieplaten hoef je het plafond zelfs niet verder af te werken!

Gebruik je de zolder juist niet, dan is het zonde als je warmte verliest aan deze ruimte. Kies er dan voor om de zoldervloer te isoleren. Als de vloer niet beloopbaar hoeft te blijven kun je er zelfs voor kiezen om de vloer niet verder af te werken. Isolatieplaten zijn hiervoor het meest geschikt.

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Voor dakisolatie is vooral pur spuitisolatie erg populair! Met een dikte van 10 centimeter behaal je een uitstekende isolatiewaarde, en het is snel en gemakkelijk te plaatsen. De kosten liggen rond de €30,- tot €35,- per m². Andere geschikte materialen zijn isolatieplaten of glaswol. Glaswol is al verkrijgbaar vanaf €20,- per m² en voor isolatieplaten betaal je gemiddeld €25,- per m².

gevelisolatie Riemst

Gevelisolatie Riemst

Mensen verwarren gevelisolatie vaak met spouwmuurisolatie. Toch is dit zeker niet dezelfde isolatiemethode! Als je kiest voor het isoleren van de spouwmuur, dan kies je voor een subtiele methode, waarbij je de uitstraling van je woning niet aanpast. In het geval van gevelisolatie heb je in principe twee keuzes:

 • Buitengevelisolatie
 • Muur isolatie langs binnen

Het voordeel van gevelisolatie, is dat je hiermee de uitstraling van je gevel enorm verbetert. Vanwege het ruime aanbod aan verschillende soorten gevelbekleding bepaal je bovendien zelf hoe de gevel eruit komt te zien. Meer inzicht in de prijzen? Ontvang gratis offertes.Waarom gevelisolatie?

 • Met gevelisolatie in Riemst verbeter je de uitstraling van de woning enorm.
 • Het isoleren van de gevel verhoogt de woningwaarde.
 • Je bespaart tot wel €850,- per jaar op jouw energiekosten.
 • Na het isoleren van de gevel profiteer je van een betere isolatiewaarde.

Gevelisolatie prijs

Binnen- en buitengevelisolatie zijn beide flinke investeringen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de gevel vaak een groot oppervlakte heeft. Voor isolatie binnen langs betaal je in Riemst gemiddeld €95,- per vierkante meter. Voor een gemiddelde woning met een muur van 105 vierkante meter betekent dit dat de totaalprijs uiteindelijk rond de €10.000,- ligt.

Voor buitengevelisolatie liggen de kosten per vierkante meter rond de €110,- en €140,-. Voor dezelfde woning met een gevel van 105 vierkante meter ligt de totaalprijs in dat geval rond de €13.650,-. Het goede nieuws is dat je deze investering op termijn weer terugverdient. Gemiddeld duurt dit 13 tot 15 jaar. Besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan de gratis offertes van isolatiespecialisten uit de omgeving van Riemst.


Prijzen gevelisolatie

Vorm van gevelisolatie Gemiddelde muurisolatie prijs per m² (incl. btw*) Prijsvoorbeeld: muurisolatie prijs voor gemiddeld huis (105 m²)
Binnengevelisolatie €95,- €10.000,-
Buitengevelisolatie €110,- tot €140,- €13.650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het is dus verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!


Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Gevelisolatie in Riemst bespaart tot wel €850,- per jaar op de energiekosten! Maar omdat de kosten van het isoleren en bekleden van de gevel ook relatief hoog liggen, duurt het ongeveer 8 tot 13 jaar voordat je de investering weer terugverdient.

Met het aanvragen van premies maak je deze terugverdientijd een stuk korter, gelukkig zijn er verschillende premies waar je recht op hebt als jij je gevel laat isoleren

Buitenmuur isolatie

Als je ervoor kiest om de buitenmuur te isoleren, dan plaatsen de vakmannen isolatieplaten tegen de gevel aan. Hiervoor gebruiken zij vrijwel altijd XPS-isolatieplaten. Deze zijn goed vochtbestendig en isoleren uitstekend. Met een dikte van 12 centimeter behaal je een r-waarde van 3,15 m²K/W.

Na het isoleren van de buitenmuur, moet je de isolatie afwerken met een gevelbekleding naar keuze. Vooral gevelisolatie met crepi en steenstrips zijn populair. Andere soorten gevelbekleding om de isolatie mee af te werken, zijn houten en kunststof gevelbekleding. Houd er rekening mee dat je voor de isolatie op de buitenmuur een vergunning moet aanvragen. Deze kosten voor de vergunningsaanvraag komen dus nog bovenop de prijs van gevelisolatie.

Binnenmuur isoleren

Een goed alternatief voor buitenmuur isolatie, is het isoleren van de binnenmuur. De kosten voor het isoleren van de binnenmuur liggen een stuk lager, maar daar staat tegenover dat de uiteindelijke isolatiewaarde ook iets minder hoog is. Met muurisolatie bespaar je tot ongeveer 9,5 m³ gas per m² per jaar: dat is ongeveer €7,50 per m² per jaar. Als jij dus een muur van 20 m² laat isoleren, dan bespaar je tot €150,- per jaar op de stookkosten!

Geschikte materialen voor binnenmuurisolatie zijn glaswol, steenwol en PUR-spuitisolatie. Deze laatste optie is vaak de beste keuze, omdat een dikte van 9 centimeter voldoende is. Hierdoor hoef je minimale leefruimte in te leveren.


Besparen op gevelisolatie in Riemst?

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere specialisten en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


geluidsisolatie Riemst

Geluidsisolatie Riemst

Naast warmte-isolatie, heeft geluidsisolatie in Riemst ook een grote invloed op jouw wooncomfort. Heb jij last van geluiden van je (boven)buren en wil je je huis daarom beter isoleren? Of woon je langs een drukke straat en heb je dagelijks overlast van geluiden uit het verkeer? Geluidsisolatie is aan te brengen tegen het plafond, de vloer en de muur.

Een andere mogelijkheid is akoestische isolatie. Met akoestische isolatie verbeter je de akoestiek in huis, waardoor het minder galmt.

Wil je de geluidsoverlast in huis verminderen? Vergelijk dan gratis offertes en vind isolatie experts bij jou in de buurt.Waarom geluidsisolatie?

 • Met geluidsisolatie in Riemst vergroot jij je woongenot.
 • Geluidsisolatie op de muur, het plafond of de vloer vergroot de woningwaarde.
 • Zonder geluidsoverlast kun jij in alle rust je boek lezen, tv-serie volgen of je puzzel afmaken.

Geluidsisolatie muur

Als je last hebt van geluidsoverlast van de buren of van buiten, dan is geluidsisolatie tegen de muur een goede keuze. Het is belangrijk dat je hiervoor een isolatiespecialist inschakelt. De geluidsisolatie in Riemst moet namelijk passen bij het type geluidsoverlast: tegen contactgeluid moet je op een andere manier isoleren dan wanneer je last hebt van overlast door luchtgeluid.

Een geschikt materiaal voor geluidsisolatie is steenwol. Steenwol is relatief goedkoop en heeft dankzij de grote dichtheid van het materiaal een uitstekende geluidsisolatie. Dit kost ongeveer €50,- tot €100,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek en materialen.

Geluidsisolatie van het plafond

Heb je veel last van de voetstappen van je bovenburen of maken je kinderen boven gewoon veel lawaai? Kies dan voor plafondisolatie! De vakmannen plaatsen de geluidsisolatie tegen het plafond, en maken daaronder een zwevend plafond. Dit verbetert ook de akoestiek in huis enorm!

Minerale wol of isolatieplaten zijn het meest geschikt voor geluidsisolatie tegen het plafond. De kosten liggen rond de €30,- tot €50,- per m².

Geluidsisolatie van de vloer

Als alternatief voor plafondisolatie is geluidsisolatie op de vloer ook mogelijk. Een zwevende dekvloer vermindert geluiden, waardoor je in een onderliggende verdieping minder last hebt van contactgeluid. Ook hierbij geldt dat je de geluidsisolatie best door een isolatiefirma laat plaatsen.

Waarom?

Omdat verkeerd geplaatste geluidsisolatie de geluidsoverlast zelfs kan verergeren! De kosten voor geluidsisolatie op de vloer liggen rond de €25,- tot €40,- per m².

Geluidsoverlast? Geluidsisolatie in Riemst!

Vind de beste vakman bij jou in de buurt en bespaar op de isolatiekosten.

Gratis offertes ontvangen


Meer weten over de verschillende isolatiemethodes?


Zoldervloer isoleren

isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie

isolatie dak

Dakisolatie


Voordelen inschakelen isolatiespecialist Riemst

Overweeg jij jouw huis in Riemst binnenkort te isoleren? Er zijn voldoende redenen te bedenken om hiervoor een expert in te schakelen:

 • De isolatiewerken zijn in korte tijd afgerond.
 • Je bent verzekerd van kwaliteit en voorkomt schade.
 • Je bespaart jezelf een hoop tijd en energie.
 • Je hebt garantie op het geleverde werk.

offerte voor het isoleren


Recent aangevraagde offertes voor isolatiewerken:


Spouwmuur isoleren in - Hasselt
Kruipkelder isoleren (isolatieplaten) in - Genk
Houten vloer isoleren in - Beringen
Plat dak isoleren in - Sint-Truiden
Gevel isoleren (buitenzijde) - Maasmechelen
Binnenmuurisolatie (voorzetwand) - Lommel
Betonvloer isoleren in Heusden-Zolder
Geluidsisolatie in muur - Bilzen
Zolder isoleren - Houthalen-Helchteren
Dak isoleren in - Tongeren

Besparen op isolatie in Riemst? Gratis offertes vergelijken!

Dat je met isolatie bespaart op jouw energiekosten is duidelijk., Maar wist je dat je ook gemakkelijk op de isolatiekosten bespaart? Door gebruik te maken van onze service vind je gemakkelijk de goedkoopste vakman uit Riemst.

Hoe?

Door de offertes van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken! Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier. Deze service is gratis en je zit helemaal nergens aan vast. Zoek daarom snel de juiste vakman voor de isolatie van jouw dak, vloer of muur!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!