Isolatie West-Vlaanderen – voor een energiezuinige woning

Voelt je muur in de winter koud aan of heb je last van tocht op zolder? Met een goede isolatie los je deze problemen eenvoudig op! Je zult geen last meer hebben van kou en als bijkomend voordeel ga je ook nog eens besparen op je energierekening!

Er zijn diverse soorten isolatie waar je uit kan kiezen, zoals muurisolatie, buitengevelisolatie of spuitisolatie bij het isoleren van jouw spouwmuur. Weet je niet zeker welke vorm van isolatie de beste keuze is? Lees dan snel verder. Op deze pagina vind je meer informatie over diverse isolatiewerken. Bespaar bovendien tot wel 40% op de prijs door offertes van specialisten te vergelijken!

Vind de beste isolatiespecialist!

Ben je geïnteresseerd in het isoleren van jouw woning in West-Vlaanderen maar weet je niet welke isolatiespecialist je de beste hulp kan bieden? Maak gebruik van onze gratis service en vind zo de goedkoopste, snelste of beste specialist uit West-Vlaanderen! Alle specialisten in ons netwerk in West-Vlaanderen zijn ruim ervaren in onder meer het isoleren van spouwmuren, kelders en daken. Dat verzekert je van uitstekende kwaliteit.

Gratis offertes aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van bedrijven uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de isolatiespecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


isolatie West-Vlaanderen

Waarom isoleren?

Dat een goede isolatie van een woning belangrijk is, is algemeen bekend. Maar veel mensen weten nog niet wat de voordelen van isoleren zijn. Weet jij nog niet wat, bijvoorbeeld, spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie voor je kan betekenen? Dit zijn de belangrijkste voordelen van een goed geïsoleerde woning in West-Vlaanderen:

 • Je gaat jaarlijks besparen op je stookkosten, waardoor je de investering uiteindelijk volledig terugverdient!
 • De problemen met vocht in huis verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Betere geluidsisolatie, dus minder last van geluid uit de straat of bij de buren.
 • Je vermindert de CO2 uitstoot en bent dus milieubewust bezig.


Isolatie prijzen

Als je isolatie offertes van specialisten in West-Vlaanderen aanvraagt, dan valt je waarschijnlijk op dat de totale kosten grofweg te verdelen zijn in twee categorieën: de materiaal- en de arbeidskosten. De arbeidskosten zijn een groot onderdeel van de totale kosten. Omdat iedere pecialist z’n eigen uurtarief hanteert, verschillen de kosten per vakman. Het vergelijken van offertes is de enige manier om er zeker van te zijn dat je de beste prijs betaalt!

Maar wat kost isolatie gemiddeld?

Voor spouwmuurisolatie betaal je ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter., Dit verdien je gemiddeld in 2 tot 5 jaar alweer terug. Kies je voor gevelisolatie, dan betaal je gemiddeld €95,- tot €140,- per vierkante meter. Deze investering heeft een terugverdientijd van ongeveer 14 tot 15 jaar. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van andere soorten isolatie.


Tabel: gemiddelde prijzen per isolatievorm

Vorm van isolatieGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskostenTerugverdientijd
SpouwmuurisolatieSnelste terugverdientijd€15,- tot €30,-2 – 5 jaar
DakisolatieGrootste energiebesparing€13,- tot €70,-2 – 7 jaar
GevelisolatieVerbeter de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding€95,- tot €140,-13 – 15 jaar
Kruipruimte isolatieDroger huis€20,- tot €25,-7 – 10 jaar
VloerisolatieVerhoogd wooncomfort (warme voeten)€20,- tot €30,-7 – 8 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit jouw regio.Wil je de isolatiewaarde van je huis verbeteren?

Vind de beste isolatiespecialist uit West-Vlaanderen, vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen


Isolatiepremie

Overweeg je binnenkort te isoleren? Goed nieuws: voor vele isolatiewerken is het ook in 2018 mogelijk om een isolatiepremie aan te vragen. Een isolatiepremie houdt in dat je een gedeelte van je investering weer terugkrijgt. Hierdoor is isolatie ook aantrekkelijk voor mensen in West-Vlaanderen met een beperkt budget. Ook jouw terugverdientijd wordt een stuk korter! Je kunt onder andere voor de volgende werken een isolatiepremie aanvragen:

spouwmuurisolatie West-Vlaanderen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in West-Vlaanderen één van de meest voorkomende vormen van muurisolatie. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is dit één van de voordeligste opties en heeft spouwmuurisolatie de kortste terugverdientijd! Daar komt bij dat spouwmuurisolatie zorgt voor een flinke verbetering van je wooncomfort, omdat de muur de warmte ’s winters veel beter binnenhoudt.

Bij spouwmuurisolatie boort de isolatiespecialist uit West-Vlaanderen kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Met een apparaat voor spuitisolatie spuit hij de isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld EPS parels in de spouwmuur, totdat deze evenredig gevuld is. Hij maak de gaten in de spouwmuur na afloop weer dicht, zodat er vanaf de buitenkant niets meer te zien is van de werkzaamheden.


Video: hoe werkt spouwmuurisolatie?


Welke spouwmuren zijn geschikt voor na-isolatie?

Alleen woningen in West-Vlaanderen met een lege spouwmuur komen in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Dit zijn met name oudere woningen, gebouwd tussen 1920 en 1980. Bij nieuwere woningen in West-Vlaanderen is de spouwmuur namelijk al direct geïsoleerd. Ook als jouw huis in West-Vlaanderen een ongeïsoleerde spouwmuur heeft, is spouwmuurisolatie niet altijd zomaar mogelijk.

Maar hoe weet je nu of je de spouwmuur kan laten isoleren?

Voordat spouwmuurisolatie plaatsvindt, voert de specialist uit West-Vlaanderen eerst een endoscopisch onderzoek uit. Hiermee controleert hij of de binnenkant van de muur breed genoeg is en in goede staat verkeerd. Daarnaast is het belangrijk dat de buitenkant van de muur niet is afgewerkt met een dampremmende laag, omdat dit problemen met vocht veroorzaakt. Voorbeelden hiervan zijn geschilderde gevels of geglazuurde bakstenen.

Prijzen spouwmuurisolatie

Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie? De kostprijs voor het isoleren van je spouwmuur is afhankelijk van een aantal factoren. Het formaat van de spouwmuur, en uiteraard het materiaal dat je wilt gebruiken. Laat je bijvoorbeeld een tussenwoning in West-Vlaanderen met een spouwmuur van ongeveer 60 m2 isoleren? Als je kiest voor glaswol betaal je ongeveer €900,- tot €1.200,-. EPS parels kosten gemiddeld €1.200,- tot €1.500,- en voor PUR schuim liggen de kosten ongeveer tussen de €1.500,- en €1.800,-.

Ben je benieuwd naar de kosten? In de tabel hieronder vind je een overzicht van de kostprijs per type woning. Offertes op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.


Tabel: prijzen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: type woningGlaswol incl. btwEPS Parels (HR++) incl. btwPUR schuim incl. btw
Appartement 25 m²€375,- tot €500,-€500,- tot €625,-€625,- tot €750,-
Tussenwoning rijtjeswoning 60 m²€900,- tot €1.200,-€1.200,- tot €1.500,-€1.500,- tot €1.800,-
Hoekwoning rijtjeswoning 90 m²€1.350 tot €1.800,-€1.800 tot €2.250,-€2.250,- tot €2.700,-
2-onder-1 kap woning 100 m²€1.500,- tot €2.000,-€2.000 tot €2.500,-€2.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning 150 m²€2.250,- tot €3.000,-€3.000 tot €3.750,-€3.750,- tot €4.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit jouw regio!


dakisolatie West-Vlaanderen

Dakisolatie

Een tweede manier om jouw woning in West-Vlaanderen beter te isoleren, is door middel van dakisolatie. Dakisolatie heeft als voordeel dat dit de grootste besparing oplevert, ten opzichte van andere isolatiewerken, zoals bijvoorbeeld muurisolatie.

Is dakisolatie verplicht?

Per 2020 is er een minimum R-waarde vastgesteld van 0,75 m2K/W. Woningen die voor 1 januari 2006 aan het elektriciteitsnet zijn aangesloten voldoen in de meeste gevallen niet aan deze minimale waarde. Als dit het geval is, dan ben je inderdaad verplicht om dakisolatie te laten plaatsen. Nieuwbouwwoningen in West-Vlaanderen voldoen in de meeste gevallen aan de energieprestatieregelgeving, waardoor het niet noodzakelijk is om isolatie te plaatsen. Bekijk de website van Vlaanderen.be voor meer informatie over de dakisolatienorm.

Plat dak isoleren

Zijn je daken plat en overweeg je dakisolatie? Bij een plat dakmodel is er in principe de keuze uit twee verschillende methodes: dakisolatie van binnenuit en dakisolatie van buitenaf.

De meeste mensen kiezen voor dakisolatie van buitenaf. Dit noemt men ook wel een ‘warm plat dak’. Doordat de specialisten de isolatiematerialen aan de buitenkant van daken plaatsen, nemen de dakconstructies de warme binnentemperatuur aan. Als gevolg is er een veel kleiner risico op scheuren en barsten, waardoor de dakconstructie z’n kwaliteit veel langer behoudt. Qua isolatiematerialen heb je de keuze uit verschillende isolatieplaten, zoals XPS of PIR isolatieplaten.


Isolatiespecialist uit West-Vlaanderen gezocht?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten uit jouw buurt en bespaar op de isolatiekosten!

Offertes aanvragen

Hellend dak isoleren

Bij een hellend dak is het eveneens mogelijk om de dakisolatie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant te plaatsen. Het plaatsen aan de binnenzijde is absoluut de voordeligste en eenvoudigste oplossing. Dit wordt vaak gedaan met natuurlijke materialen zoals dekens van glaswol of met platen van tempex of PIR. De binnenzijde is via de zolder namelijk eenvoudig te bereiken.

Maar er is een derde mogelijkheid!

Wanneer je een onbewoonde zolder hebt, is het natuurlijk zonde als je alsnog veel warmte verliest aan een ruimte waar je toch nooit bent. Kies bij een onverwarmde zolder daarom voor het isoleren van de vloer. Door de vloer op zolder goed te isoleren blijft de warmte hangen in het bewoonde gedeelte van het huis, waardoor je nog meer op de energiekosten bespaart!

Prijzen dakisolatie

De prijs voor dakisolatie verschilt per situatie. De prijs wordt onder meer beïnvloed door de afmetingen van het dak, de gekozen isolatiemethode en het model van het dak.

Dakisolatie bij een plat dak kost gemiddeld €50,- tot €70,- per vierkante meter. Wanneer het gaat om een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter, ligt de totale prijs dus gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.500,-. Heb je een hellend dak en is de zolder onverwarmd? Dan liggen de kosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal gemiddeld tussen de €13,- en €20,- per m². Voor het plaatsen van isolatiematerialen op een verwarmde zolder betaal je gemiddeld meer, namelijk €50,- tot €65,- per vierkante meter. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Tabel: prijzen dakisolatie

Soort dakPrijs per m² (inclusief plaatsing en btw)Gemiddelde totaalprijs*
Hellend dak (76 m²), onverwarmde zolder€13,- tot €20,-€1.000,- tot €1.500,-
Hellend dak (76 m²), verwarmde zolder€50,- tot €65,-€4.000,- tot €5.000,-
Hellend dak (52 m²), zoldervloer€20,- tot €26,-€1.000,- tot €1.350,-
Plat dak (50 m²)€50,- tot €70,-€2.500,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!


muurisolatie West-Vlaanderen

Gevelisolatie

Mensen verwarren gevelisolatie vaak met spouwmuurisolatie. Toch is dit zeker niet dezelfde isolatiemethode! Als je kiest voor het isoleren van de spouwmuur, dan kies je voor een subtiele methode, waarbij je de uitstraling van je woning niet aanpast. In het geval van gevelisolatie heb je in principe twee keuzes:

 • Buitengevelisolatie
 • Muur isolatie langs binnen

Het voordeel van gevelisolatie, is dat je hiermee de uitstraling van je gevel enorm verbetert. Vanwege het ruime aanbod aan verschillende soorten gevelbekleding bepaal je bovendien zelf hoe de gevel eruit komt te zien.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een goede optie als je de uitstraling van je gevel wilt verbeteren en tegelijkertijd de isolatiewaarde van de woning wilt verhogen. Woon je in een monumentaal pand? Dan heb je een vergunning nodig, voordat je buitengevelisolatie mag laten aanbrengen. Is de vergunning eenmaal geregeld, dan plaatsen de specialisten de isolatiematerialen buiten tegen de gevel aan en werken dit vervolgens af met verschillende materialen. Wat de afwerking betreft heb je de keuze uit onder andere:

 • Crepi: dit is de goedkoopste en eenvoudigste manier om de gevel af te werken. Hierbij werken de vakmannen uit West-Vlaanderen de gevel egaal af met pleisterwerk. Je hebt de keuze uit diverse structuren en kleuren.
 • Steenstrips: dit zijn dunne strips van gezaagde bakstenen. Door deze buiten tegen het isolatiemateriaal aan te plaatsen lijkt het alsof je gewoon tegen de gevel aankijkt. Zo heb je de uitstraling van een gemetselde muur, zonder dat je een compleet nieuwe muur hoeft te metselen.
 • Houten gevelbekleding: als je kiest voor houten gevelbekleding, dan werken de vakmannen de muur af met houten platen. Het grootste voordeel hiervan is de warme uitstraling van hout en de mogelijkheid tot het schilderen van de gevelbekleding.

Buitenmuur isoleren langs binnen

Ben je geïnteresseerd in muurisolatie, maar wil je de uitstraling van je woning in West-Vlaanderen niet aanpassen? Dan is isolatie van binnenuit ook een optie! Deze vorm van muurisolatie werkt volgens hetzelfde principe als buitengevelisolatie. Aan de binnenzijde van de muur plaatst de vakman dan vaak natuurlijke isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld glaswol of tempex. Maar ook platen van PIR of tempex kunnen worden gebruikt. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal afwerkt met een voorzetwand. Dit kan door middel van een houten rooster of met behulp van betonblokken. Het nadeel van muurisolatie ten opzichte van buitengevelisolatie, is dat je een klein beetje inlevert op de woonruimte.

Prijzen gevelisolatie

Binnen- en buitengevelisolatie zijn beide flinke investeringen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de gevel vaak een groot oppervlakte heeft. Voor isolatie binnen langs betaal je in West-Vlaanderen gemiddeld €95,- per vierkante meter. Voor een gemiddelde woning met een muur van 105 vierkante meter betekent dit dat de totaalprijs uiteindelijk rond de €10.000,- ligt. Voor buitengevelisolatie liggen de kosten per vierkante meter rond de €110,- en €140,-. Voor dezelfde woning met een gevel van 105 vierkante meter ligt de totaalprijs in dat geval rond de €13.650,-. Het goede nieuws is dat je deze investering op termijn weer terugverdient. Gemiddeld duurt dit 13 tot 15 jaar. Besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan de vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten uit de omgeving van West-Vlaanderen.


Tabel: prijzen gevelisolatie

Vorm van gevelisolatieGemiddelde muurisolatie prijs per m² (incl. btw*)Prijsvoorbeeld: muurisolatie prijs voor gemiddeld huis (105 m²)
Binnengevelisolatie€95,-€10.000,-
Buitengevelisolatie€110,- tot €140,-€13.650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Het is dus verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!


vloerisolatie

Vloerisolatie

Een andere isolatie mogelijkheid, is vloerisolatie. Met de isolatie van de vloer voorkom je dat de kou vanuit de kelder of kruipruimte via de vloer omhoog komt. Dit is vooral fijn voor je wooncomfort, omdat de vloer dan altijd lekker warm aanvoelt. Je hebt dan dus nooit meer last van koude voeten!

In het geval van vloerisolatie heb je twee keuzes: laat je de vloer van boven of van onder isoleren? Vloerisolatie is, zeker in een bestaande woning, erg ingrijpend. Dit is de reden waarom mensen vaker kiezen om hun kruipkelder te isoleren.

Kruipkelder isoleren

Het isoleren van de kruipkelder is doorgaans een stuk eenvoudiger dan vloerisolatie. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Wanneer de kruipkelder hoog genoeg is om goed in te kunnen werken, is het mogelijk om de bovenkant van de kruipruimte te isoleren met bijvoorbeeld isolatieplaten van PIR of spuitisolatie met bijvoorbeeld PUR schuim toe te passen.

In sommige gevallen is er echter onvoldoende ruimte, en is het voor de specialist niet mogelijk om te bevestigen of de bovenkant met PUR schuim te bekleden. In dat geval is bodemisolatie een betere keuze. Bij bodemisolatie gaat een specialist ander isolatiemateriaal zoals isolatiechips aanbrengen.

Voordelen inschakelen isolatiespecialist West-Vlaanderen

Overweeg jij jouw huis in West-Vlaanderen binnenkort te isoleren? Er zijn voldoende redenen te bedenken om hiervoor een expert in te schakelen:
 • De isolatiewerken zijn in korte tijd afgerond.
 • Je bent verzekerd van kwaliteit en voorkomt schade.
 • Je bespaart jezelf een hoop tijd en energie.
 • Je hebt garantie op het geleverde werk.

offerte voor het isoleren

Bij jou in de provincie:

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper

Besparen op isolatie? Gratis offertes vergelijken

Dat je met isolatie bespaart op jouw energiekosten is duidelijk., Maar wist je dat je ook gemakkelijk op de isolatiekosten bespaart? Door gebruik te maken van onze service vind je gemakkelijk de goedkoopste vakman uit West-Vlaanderen. Hoe? Door de offertes van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken! Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier. Deze service is gratis en je zit helemaal nergens aan vast. Zoek daarom snel de juiste vakman voor jouw vloer-, dak- of muurisolatie!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan